Cum introducem spanacul in alimentatia bebelusilor? (idei de retete)

0
3301
views

Stim cu totii ca spanacul este extrem de sanatos, cu un continut complex de vitamine, de fier, de calciu, etc. dar totodata trebuie tinut cont si de aspectele mai putin benefice ale acestuia, avand in vedere ca are in componenta si diferite substante (ex: acid oxalic), care intr-o cantitate mare pot fi daunatoare pentru organism, atat de bebelin, cat si de adult. De aceea este si recomandat ca spanacul sa fie introdus in alimentatia copiilor, dupa varsta de 10 luni.

Daca aveti spanac proaspat este necesara spalarea acestuia, foarte bine, chiar in mai multe ape, iar apoi utilizate frunzele pentru gatit – puse in apa fiarta, 1-2 minute maxim, cat sa se opareasca bine, practic. Daca este spanac congelat, se gateste de asemenea 2 minute maxim (dupa ce a fost decongelat), atat cat sa isi pastreze inca o culoare verde frumoasa (daca va sta prea mult la fiert, veti observa ca isi va schimba si culoarea de verde viu, frumos).

spanacul in alimentatia bebelusilor diversificare idei reteteSursa foto: Care2.com

Noi l-am adaugat initial in supa de legume (cand era aproape gata), pentru a-l introduce usor, ca gust, ca vitamine, dar apoi l-am gatit separat. In general, i l-am oferit lui bebe ca gustare – dupa amiaza, in diferite combinatii.

Iata si cateva retete ce contin spanac, pe care micul meu Popoye le savureaza cu incredere:

Va puteti juca si fi creative in bucataria bebelinilor, ca si in a noastra, sa faceti combinatii diferite pe baza de spanac, atat cu alte legume, cat si cu ou (dupa 12 luni) sau galbenus de ou (pana la 12 luni), carne, lactate, peste, etc.

Pofta buna la prichindei! 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here