Tehnica Bowen si mesajele de reactivare a memoriei celulare

0
478
views

Prima data cand am auzit de tehnica Bowen a fost cand bebelinul meu a inceput sa aiba colici, dar in limite decente. In schimb una dintre prietenele mele stiu ca avea batai mari de cap cu bebelina ei care suferea mult din cauza colicilor, asadar a inceput o astfel de terapie. Apoi am aflat ca tehnica Bowen este utilizata in multe afectiuni, precum: discopatie lombara, hernie de disc, anxietate, atac de panica, dereglari hormonale, dureri de spate, stres si oboseala cronica si pare sa fie o formula de re-echilibrare neuro-musculara, prin care se lucreaza, in principal – sistemul nervos, pe langa sistemul osos si cel muscular.

ce poate trata terapia bowen

Sursa foto: Bowentechniqueindevon.com

Aceasta terapie a fost conceputa in anii ’50 de renumitul Thomas Ambrose Bowen in Geelong, statul Victoria- Australia, iar astazi – in Romania, terapia Bowen este predata de dl Andrew Zoppos, instructor superior international, membru onorific pe viata al Academiei Bowen.

Citind pe ici pe colo, am inteles ca prin aceasta terapie se transmit mesaje in interiorul corpului, de reactivare a memoriei celulare, a unei stari ideale, de relaxare si echilibru, ceea ce va face sa ne simtim fresh, sa avem o stare de spirit buna, devenind deschisi, comunicativi si optimisti, cu un tonus psihic optim necesar re-echilibrarii – dovada clara ca deja corpul “lucreaza”.

Ceea ce mi se pare un punct forte, spre deosebire de alte tehnici fizice, este ca prin tehnica Bowtech, corpul nu este fortat sa “execute o anumita comanda”, ci se urmaresc masurile necesare pentru auto-vindecare, in propriul sau ritm.

tehnica bowen

Sursa foto: www.prodromina.com

Dupa cum spuneam, terapia Bowen este o metoda terapeutica utilizata in tratarea mai multor afectiuni si poate insoti cu succes orice tratament clasic in discopatia lombara, de exemplu, sau poate fi chiar tratamentul unic si eficient in marea majoritate a cazurilor de discopatie lombara, prin proceduri diferite in functie de localizarea durerii initial si, ulterior, in functie de progresele obtinute.

Oricum in ultimii ani, am observat tot mai multe persoane interesate de aceasta terapie, (fie ca vorbim de copii, tineri, adulti, persoane in varsta sau femei insarcinate) ceea ce mi se pare un mare plus, pe care il recomand, avand in vedere ca sunt super pro orice inseamna relaxare, stare de bine, lucrul cu psihicul si ce ne aduce zen-ul in suflet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here