Copiii nostri au nevoie de joaca activa!

0
464
views

Am primit cu emotie si bucurie o invitatie la joaca din timpul copilariei mele si cu aceasta ocazia am picat pe ganduri ca o mamaie care se gandea la “vremea mea, maica…”.

Asadar noi, cei mai marisori, ne-am dus instant cu gandul la “Ratele si vanatorii”, “Sotron”, “Elasticul” sau “Joaca de-a v-ati ascunselea” – printre preferatele lui puiut al meu, care se ascunde pe dupa perdele, usi, dulapuri si striga fericit cucu bau, iar daca intrebi cu voce tare prin casa “Unde o fi David, e aici sau aici?”, el striga de dupa perdea chicotind “e aici”.

Rand pe rand ii vom arata si lui jocuri din copilaria noastra, pentru ca stiu sigur ca cei mici trebuie initiati de asemenea in spiritul acelor vremuri, in ceea ce priveste joaca activa, mai ales intr-o lume plina de tehnologii, de laptopuri si tablete, de joculete pe telefoane, care ii hipnotizeaza efectiv si care ii fac sa renunte la tot ce tine de miscare si mai departe, de sanatate, de fapt.

Salvequick si jocul continua

Tocmai de aceea mi s-a parut grozava campania tocmai lansata: Salvequick si jocul continua!, care sustine joaca sanatoasa, chiar si atunci cand exista riscul ranilor / micilor accidente (momente in care ne ajuta sa ne protejam), care de fapt ne calesc si ne transimt ca traim cu adevarat. Plecand de la ideea ca jocurile copilariei, dar si “joaca” oamenilor mari, ne expun adesea la mici accidente, cei de la Salvequick vin in ajutor in momentele in care avem nevoie de mici protectii – importante pentru continuarea jocurilor, tocmai pentru ca zgarieturile, juliturile sau bataturile sa nu ne strice distractia.

Aceasta campanie ne-a facut sa ne umplem sufletul de emotii, sa ne amintim de copilaria noastra, de jocurile pe care le aveam la dispozitie in acele timpuri in care nu aveai prea multe variante nici macar prin magazine, oferta fiind extrem de redusa. Totodata mi-a reamintit ca acele jocuri ne faceau extrem de fericiti, ne bucurau sufletele sincere de copii si ne uneau, ne faceau sa legam prietenii frumoase, ceea ce nu fac in ziua de azi jocurile si toata nebunia asta tehnologica aparuta, care face de cele mai multe ori din copiii nostri niste robotei statici, usor limitati de lumea exterioara, de realitate, de viata sociala adevarata, de certuri si imbratisari reale, de bucurii in lacrimi, chiar cu usoarele accidentari aferente. 

 copilaria noastra vs copilaria lor

Asadar nu pot decat sa va invit pe toti, sa va luati copiii de manute si sa le oferiti macar saptamanal sansa de a se bucura, alaturi de voi, de joaca activa, de jocurile copilariei voastre in lumea lor! 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here