Sa ne mai inchidem urechile…

0
498
views

Se intampla de multe ori sa fim atat de montati in gandurile noastre, incat totul sa treaca pe langa noi, ca pe nevazute, neauzite. De multe ori lasam senzatia ca suntem aroganti sau ne dam mai multa importanta decat e cazul, ca nu vedem sau auzim oamenii pe strada, ca mergem dormind, ca ne uitam dupa muste, etc. adunand rand pe rand de la glume, la apostrofari sau suparari din partea celorlalti: ” vezi ca exista remedii rapide ce te pot salva – aparate auditive – comenzi se fac atat online cat si offline, pentru a putea scapa de o grija si a auzi ce vorbesc cu tine”, “cunosc un orl-ist bun”, “un control la orl poate n-ar strica”, etc.

Da, sunt momente in care parca ni se blocheaza urechile si chiar mai multe simturi, cand suntem noi si gandurile noastre, cand bantuim pe strazi aproape vii si cu privirea in zare, cu mintea pierduta si da, cu urechile blocate. Sunt momente in care auzim doar ce ne convine, in care selectam si raspundem sau reactionam doar la ceea ce ne face placere, in momente de zen. De aici si glumele cunoscutilor care ne invitam sa ne cautam aparate auditive, sa ii auzim mereu, nu doar cand vrem noi si nu doar ce ne convine.

asculta-ti gandurile

Sursa foto: Lorecchiodelcuore.it

Cu toate acestea sunt momente in viata de parinte in care cred ca inevitabil ni se blocheaza aceste simturi si ramanem totusi zen la momentele de agitatie, de suparare, de revolta aratate de prichindeii nostri. Ajungem fie sa ne obisnuim cu tipetele, cu starea de galagie si chicoteli la nivel inalt si constant si atunci nu ni se mai pare ceva exceptional, fata de tineretea in care poate le observam altfel, in care poate eram indignati de acest tip de decibeli sau cine stie cum  vom ajunge la pensie, daca ne vor “deranja” din nou, dar atunci poate ne vom vedea de viata, de lume, sa plecam, sa colindam, sa ne bucuram de viata, de toate sunetele si aromele ei.

Si da, chiar cred ca sunt momente in viata asta cand trebuie si chiar e cazul sa ne mai “inchidem” urechile, sa ne mai deconectam de la tot ce inseamna lumea asta nebuna in care traim si sa profitam macar pentru cateva secunde de linistea noastra interioara, in care sa ne putem auzi si asculta gandurile noastre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here