Popor pasionat de hartogarii si arhivari

0
586
views

Pana in prezent cariera mea profi s-a invartit in jurul domeniilor management, redactie online, publicitate & vanzari servicii online, organizare evenimente business, blogging, acceptand cam mereu provocarile si incercat sa imi vad limitele, sa le testez iar si iar. Cred totusi ca unele departamente ma cam sperie si nici nu imi starnesc interesul de a le analiza in detaliu, de a le testa si implementa, ca de exemplu; juridic, administrativ, etc., sau tot felul de activitati ce tin de contabilitate, de gestiune, etc. (e drept ca in ziua de azi exista tot felul de programe, de softuri de contabilitate Ciel, care sprijina aceste activitati sau cele de gestiune, de facturare, de arhivare – ex: Ciel Simplu, soft de gestiune), sau orice alte activitati ce implica lucrul cu instutiile statului si activitatile aferente/actele/birocratia specifica ma cam sperie si ma cam tine departe de tot acest departament/domeniu. Contabilitatea va ramane o zona “buhuhu” pentru mine, asadar voi cauta mereu solutii catre specialisti pasionati de aceasta zona.

Oricum, observ cu bucurie ca si in astfel de domenii (fie ca vorbim de companii ce ofera servicii sau vorbim de magazine, ce au nevoie de program de gestiune, de stocuri, etc.), tehnologia avanseaza si exista aplicatii si programe care vin in ajutor astfel incat de exemplu pentru un soft de gestiune aflu ca exista programe gratuite, ce pot fi descarcate si utilizate la nevoie, pe termen nelimitat, plus asistenta tehnica care mi se pare vitala in astfel de servicii, unde cred ca e foarte important sa fii conectat continuu, sa primesti modificarile legislative sau functionale in timp real printr-o notificare vizuala chiar in timpul utilizarii programului.

ciel softuri de gestiune

E clar ca cel putin pentru inceput e destul de greu sa te adaptezi de la hartogaraia cu care am fost invatati ani la randul, copii peste copii la toate actele, exemplare peste exemplare arhivate care mai de care in zeci de dosare si birouri prafuite. Sunt un popor pasionat de arhivare, de adunat fizic dovezi, hartii, incepand de la zona personala de acasa, pana la activitatile specifice din birouri, din institutii unde gasesti camere intregi cu dosare, cu arhivare hartogarii complet inutile, peste care nu se uita nimeni cu anii, care ajung sa isi piarda “scrisul” de pe ele, sa se ingalbeneasca de la timpurile care trec peste.

Deocamdata suntem in proces de adaptare la tot ce tine de online (ex: platile cu card, la realizarea facturilor, la arhivari, contabilitate etc.), la reducerea documentatiilor astea inutile adunate rand pe rand, ceea ce e un prim pas, dar care cred ca va mai dura ceva pana vom ajunge in rand cu secolul in care traim, in care traiesc si alte civilizatii bine si decent de ani de zile.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here