Chirurgia plastica necesitate sau obsesie?

0
681
views

Mai apuc cand si cand sa-mi arunc cate un ochi prin tv, reviste, imagini online cu vedetele feminine ale momentului. Recunosc, in general decid sa mut repejor pe canale de desene animate, gastronomie, muzica, natura si turism decat sa ascult si zaresc niste “mandre-dive” cum se agita disperate sa faca taraboi si scandal, care vor doar sa-si arate ce operatii si-au mai facut: de marire de sani, de buze, de fund, etc. (din ce si ai cui bani??). E drept ca mai apuci, rar pe posturile noastre nationale, sa vezi cate o actrita, cate o sportiva sau cate o femeie frumoasa cu adevarat, care are intr-adevar ceva de spus, niste povesti imrpesionante despre viata, despre incercarile prin care a fost supusa de-a lungul timpului.

chirurgie plastica si reparatorie implanturi mamare rate clinica zetta bucuresti

Cred ca mai ales in cazul in care ai o cariera sau tinzi la una (te pregatesti, faci cursuri de actorie, de televiziune, de jurnalism) in care imaginea este destul de importanta, daca nu esentiala in prima etapa, atunci chirurgia estetica e o solutie clara, pentru a-ti putea crea o imagine decenta (in cazul in care nu te-a inzestrat natura), urmand apoi sa iti arati aptitudinile care te definesc ca om.

Ma gandeam la un moment dat la Angelina Jolie care de teama unei boli grave, cu antecedente in familie, a decis sa taie raul de la radacina. Sunt multe femei care traiesc o mare drama intr-o lume plina de un diagnostic trist si dureros. E o lupta grozava cu psihicul, care pe langa imaginea asta urata a bolii te incarca si cu o usoara “distrugere” a corpului tau de femeie.

Noroc ca in zilele astea se poate apela la o clinica de chirurgie plastica (ex: Clinica Zetta din Bucuresti desfasoara  in perioada septembrie-octombrie o campanie in parteneriat cu Banca Transilvania – implant mamar 2.750 euro, consultatie gratuita, plata in 12 rate) unde poti sa iti redai o speranta, sa iti creezi o imagine care sa nu te doara continuu, sa-ti reaminteasca iar si iar chinul, diagnosticul, supararea, complexul, rusinea, etc. – ganduri negative pe care le traiesti de fiecare data cand te privesti in oglinda. E un mare plus si o nevoie vitala cea sa te simti bine in pielea ta si este extrem de important sa discuti cu un personal specializat care sa te sprijine, sa te inteleaga, sa comunice si sa te indrume corect.

Intr-adevar sunt foarte multe persoane complexate care au tot felul de suparari/frustrari, care traiesc o adevarata drama pentru ca o parte a corpului nu arata asa cum si-ar dori (fie s-au nascut asa, genetic, fie au ajuns astfel in urma unor evenimente: nastere, imbatranire, accidente, etc.) si astfel ajung sa recurga la tot felul de astfel de operatii. Inainte de a face orice interventii chirurgicale de acest tip cred ca e important sa iti gasesti echilibrul cu propria persoana, sa te respecti pe tine ca om, sa pui accent si pe suflet in toata dilema asta si totodata sa ai si niste limite, in care sa te multumesti ca esti sanatos (cred ca o discutie cu un psiholog este esentiala inainte de aceste interventii).

Trebuie sa invatam sa ne acceptam, sa avem asteptari realiste de la noi, fara a exagera si a ne dori clipa de clipa sa avem infatisarea unui super model, iar daca intr-adevar exista complexul acesta dezvoltat si ajunge sa ne obsedeze, atunci e foarte bine sa luam masuri de specialitate daca se poate, pentru a fi impacati cu propria persoana si a avea un psihic sanatos si multumit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here