Apa, case si hidrozolatie

0
489
views

V-ati gandit vreodata cate materiale, cate scule, cate produse se folosesc cand vine vorba de construirea unei case, de renovarea unui apartament? Pe langa ideea finala pe care o ai in vedere cand te gandesti la o casa, daca iti arunci un ochi prin magazinele de profil si vezi cate produse exista in domeniul asta, de la vopsele, tencuieli, kituri, materiale pentru hidroizolatii, tot felul de materiale de constructii, aproape iti vine sa fugi in lume si sa iti doresti sa iei totul de-a gata, fara batai de cap, fara sa te aprofundezi in domenii care, cel putin pentru genul feminim, cred ca pot fi de-a dreptul ametitoare, noi rezumandu-ne la culori, la mobilier, la finisajele finale si mai putin spre deloc la construire, la tevi, la tot ce tine sa aduci constructia la o forma decenta, locuibila.

casa materiale constructii emenatwork.ro

Si totusi pe cat m-as lipsi de gandul si partea asta de constructie, de santier, fie ca vorbim de construirea unei case sau de renovarea unui apartament, e clar ca pe atat este de importanta aceasta parte (in ceea ce priveste manopera, cat si materialele utilizate – ex: mortar, liant, amorsa, hidroizolatie lichida, etc.), mai ales dupa ce am avut de vazut ce inseamna sa ai parte si de momente mai putin placute – exemplu o inundatie si efectele produse de aceste accidente. Totodata am mai zarit si ce dezastre pot face intemperiile naturale, fie pe timp de iarna – primavara cand se topesc zapezile, sau pe timpuri ploioase, cand apele isi fac de cap si navalesc fara drept de apel in multe din gospadariile romanesti.

Mai exista la noi si o inconstienta, din punctul meu de vedere, in momentele in care tinem mortis sa ne construim case pe langa ape. Intr-adevar peisajul e feeric cand vremea e frumoasa, cand totul e bine, dar trebuie sa avem in vedere clima specifica regiunii noastre, care e din ce in ce mai potrivnica si care poate face ravagii la orice ploaie mai serioasa, moment in care degeaba ne mai plangem de mila, din punctul meu de vedere, ca ne-a inundat apa respectiva, ca ne-a intrat noroiul in case, ca statul e dator sa ne salveze, cand noi am tinut musai sa avem casa in preajma unei ape, care clar la o rafala serioasa de precipitatii avea sa se umfle si sa reverse. Si-asa exista momente in care sunt inundate case din zone fara vreo apa, vreun lac/rau prin jur, care au de suferit o viata, poate, din cauza vijeliilor si rabufnirilor climatice.

Asadar cred ca important, ca in astfel de cazuri sa ne informam corect si realist de la specialisti care sa ne sprijine, sa ne ofere consultanta si know how intr-un domeniu destul de complex, dar care daca este realizat corespunzator, ne poate duce la frumosul “acasa”, de care sa ne putem bucura mai apoi cu tot sufletul si sa putem beneficia de confort si siguranta, inainte de orice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here