Cei 5 dusmani principali ai proaspetelor mamici

0
489
views

1. Bolile copilului – fie ele simple vaccinuri, reactii alergice, iritatii, dinti, etc. sau boli mai grave, nu mai esti om cand bebe iti e bolnav, nu mai esti ce-ai fost candva, intregul univers ti se-ntoarce cu fata in jos, te doare carnea pe tine si nimeni si nimic nu mai exista pentru tine…

citat maica teresa fericire iubire dusmani

2. Reactiile si sentimentele negative ale celor din jur, care pot fi extrem de toxice si periculoase, daca in loc sa te sprijine sa fii puternica, sa-ti inteleaga starile, fricile, sa te incurajeze, aproape ca sterg pe jos cu ultimele tale farame de speranta, de incredere printr-o simpla privire, iti pun in spate si panicile si nedumeririle lor si te incarca cu energie negativa, de parca abia asteapta sa dai gres – care te fac sa zbieri, sa lovesti, sa te scarbesti, care te dezamagesc mai tare ca niciodata si care iti pot pune capacul, daca nu ii indepartezi la timp, sau daca nu devii rapid imuna, surda la comentariile lor si oarba la privirele lor dezgustate sau dezaprobatoare cu privire la modul in care iti cresti si ingrijesti copilul, la deciziile pe care le iei pentru acesta.

3. Teama imensa a responsabilitatii unei vieti de om, unui munte de vise si sperante, unor planuri de viitor. E foarte grea de dus, fiind  combinata cu dorinta enorma de a face totul bine, de a atinge perfectiunea, de a face totul pentru bebe, de a-i oferi totul, de a gasi mereu resurse pentru nevoile lui. Poate fi coplesitoare daca nu constientizezi la timp ca esti de fapt, un simplu OM.

4. Noul si schimbarile din viata de mamica – absolut totul e nou, de la bebe, pana la tine si sufletul tau, la mintea ta, relatia ta cu cei din jur, cu sotul tau, activitatile si preocuparile zilnice, etc. Mereu avem o teama de nou, dar acum e imensa, pentru ca esecul, de data aceasta, te poate sfarama iremediabil.

5. Comparatia continua, in cele mai mici detalii, cu alte mame, alti copii, care au facut, care dreg, care zic, care… – te poate aduce in stari de panica totala, care te fac sa-ti pui la indoiala toate miscarile de mama, oricum alese cu greu, dupa zeci de gandiri, razgandiri, etc.

Pentru voi care au fost cei mai mari dusmani la inceput de drum, ca mamici?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here