Vocile din carti

0
474
views

Intr-adevar micul cetatean este foarte incantat in aceasta perioada de carti, carduri, planse, de povesti, de pirati si capitani, de Mickey, de ferme, mijloace de transport, etc. Totodata se pare ca e pasionat si de bucatele de povesti in engleza… si mai nou si de desene animate, tot in engleza, asadar umblaram la setarile tv-ului, astfel incat sa auda in fundal un Disney Junior cu accent englezesc, chiar daca nu prea sta montat in fata lui, urechiusele ii functioneaza.

Listen and learn 3

Nu stiu daca e doar o etapa de moment, dar recunosc ca ma bucur ca a inceput-o si totodata sper sa se bucure si el de ea si sa invete prin joaca limbi straine, pentru ca e clar ca devine absolut vital sa stii, sa vorbesti si sa intelegi tot felul de limbi straine, chiar daca traiesti aici sau pleci in lume, pentru ca tara noastra pare sa nu ne sprijine prea tare sa ne dorim un viitor pentru copiii nostri aici, asadar nu stim ce ne rezerva viitorul.

O alta bucurie a lui este apasatul pe butoane.. si povestile, cantecele, sunetele ce ies de prin butoanele acestea (in plac cartile romanesti din colectia “Citeste si asculta” de la Girasol). Asadar se aduna cateva ingrediente:

  1. carti / planse colorate
  2. butoane
  3. “engheza”
  4. voci -> umanizare

Si iese una bucata carte care sa ii satisfaca toate aceste dorinte, cu bio – Listen and Learn First English Words. Dupa ce am cautat-o putin, am gasit cu bucurie aceasta minunatie aici si am descoperit-o si testat-o cu bebe strumf. “Cartea” are de fapt 4 planse fata – verso din domenii diferite, deci 8 bucati: Things that go / Farm / Bedtime / Food / Clothes / At home / My body / Animals. Fiecare plansa se pune in fereastra si se apasa butonelul Go, urmand sa poti apoi testa cum se pronunta in engleza fiecare desen / obiect, apasand pe acestea.

Listen and learn 4Listen and learnListen and learn 1

Bebe practic e ajutat vizual de desen pentru a vedea / recunoaste obiectul si apoi de a-l intelege / auzi in engleza, cum se pronunta corect. Este o activitate care il captiveaza si il si tine in priza, pentru ca pe langa faptul ca testeaza toate obiectele / cuvintele apasand cu degetul pe fiecare in parte. mai schimba si plansele (le intoarce fata-verso), le pune in fereastra speciala, le scoate, le pune in plicul in care stau ele. Asadar e o activitate interactiva care il si ajuta sa invete ceva, dar intr-un mod relaxant si jucaus.

Voi cum va invatati prichindeii limbi straine? Sunt interesati de cuvinte / activitati in alta limba?

PS: aici e un catalog 2017 intreg cu minunatii in limba engleza pe care le puteti testa cu bio alaturi de prichindeii vostri. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here