Bucatele de suflet arhivate…

0
577
views

… sau “Copilaria lor = bijuteria mea de pret!”

Oameni buni… trece timpul prea repede. Copiii mei cresc, devin independenti, deja imi sunt ajutor, fiecare in felul sau, deja adun lucruri pe care le donez, deja fac cutii si privesc cu jind la fiecare lucrusor care imi readuce in fata trecutul. Deja am in minte si-n suflet zeci de amintiri pe care le tin cu dintii si le rememorez seara-noaptea de teama de-a nu uita ceva… sunt bucatele de suflet, sunt parti din mine, din tot ce nu am fost, dar am devenit pas cu pas.

cutii bijuterii personalizate

Dap, deja am inceput sa adun lucruri de-ale bebelinei – numarul 2, pe care le impachetez pentru ca nu ne mai trebuie, pentru ca ne-au ramas mici. Unele sunt de la bebe1 si vazandu-le astazi retraiesc si primele lui mocute.

Dar cum continuu trebuie sa ne adaptam, sa ne actualizam ca e perioada de crestere rapida, nu putem pastra prea multe de dragul amintirilor, dar cred ca sunt cateva lucrusoare pe care le voi pune bine la pastrare, chiar daca pentru altii pot parea nebunii, eu am nevoie, pentru sufletul meu, de cufarasul cu amintiri, pe langa un maldar imens de poze – pe toti peretii, daca se poate.

cutii lemn personalizate pictate

Asadar am gasit niste minunatii – realizate de niste manute creative. Intr-o astfel de cutiuta personalizata voi aduna si eu cateva amintiri palpabile de-ale bebelinilor mei, lucruri de pret pentru sufletul si mintea mea, ce ma vor face sa retraiesc copilaria lor si peste ani (cand cine stie cat de senila voi fi…): perisorul taiat la mot, bratarile din maternitate, bucatele de buric cazut, “certificatele” de recunoastere cu datele de la nastere ce erau prinse pe patuturile din maternitate, darurile simbolice primite de la ursitoare la botez, amprentele manutelor, picioruselor, primul martisor primit de la ei/de catre ei, primii dintisori cazuti – probabil, primii cercelusi, primul papion, amintiri realizate la gradi, etc… lista sigur va continua.

Sofia I

Un astfel de cufaras il puteti adapta pentru orice lucrusoare de suflet doriti sa adunati: bijuterii, poze, scrisori si felicitari – daca mai exista in ziua de azi 😀 (eu le adun), etc. E o idee grozava de cadou, fiind personalizate, pictate manual cu atat drag de arta, de lemn, de culori si in plus faptul ca astfel sustinem productia hand made autohtona, mie mi se pare un lucru grozav.

Ca tehnici folosite de Ana in realizarea acestor cutii personalizate sunt decoupage – decorarea cu ajutorul servetelului sau pictura, sau mai nou … photo transfer – mai greu realizabila, dar cu rezultate frumoase si de durata.

De iarna

Eu una sunt adepta acestor lucruri lucrate manual, ce prind viata si culoare cu ajutorul unor manute dibace, a unor oameni creativi si cu siguranta a unor oameni frumosi la suflet, pentru ca arta, din punctul meu de vedere, o poate realiza doar o persoana cu drag de frumos, un om cu suflet cald. Si pentru mine e suficient!

PS1: cutiutele magice si pe Ana, o tanara mamica ce realizeaza aceste dragalasenii, le puteti gasi aici, de unde puteti da comanda, iar pretul difera in functie de marimea cutiei si tehnica aleasa (~20-55 lei).

PS2: este si un concurs pe pagina ei – deci puteti castiga o astfel de cutiuta cu iubire – “Little boxes of love”.

In prag de sarbatori, adunam amintiri si lasam arta sa vina la noi! V-am pupat! 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here