Activitati creative pentru prichindei: cartile senzoriale personalizate

0
1108
views

Si cum am revenit din escapada la munte, in orasul de resedinta, e cazul sa ne ocupam timpul cu alte activitati eroice. Si cum altfel sa facem asta, daca nu cu prichindelul cel mare, care tocmai a intrat in posesia unei carti senzoriale, care ne-a cucerit in aceasta dupa amiaza? Care-i treaba cu aceste carti, totusi?
 carte-senzoriala-copii-personalizata

In primul rand se gaseste o persoana creativa, cu indemanare si imaginatie, pasionata de bebelini (eventual o mamica, pentru a intelege si mai bine mintea prichindeilor) si pasionata de hand made, de lucruri minunate create de propriile manute cu rabdare si atentie.

carte-senzoriala-copii
Apoi se analizeaza cateva astfel de produse pentru ca in urma unei discutii cu realizatoarea acestor creatii, sa putem selecta paginile care l-ar incanta si atrage pe fiecare prichindel in parte. Asadar cartea se realizeaza in functie de hobby-urile / pasiunile celor mici. Putem alege numarul de pagini dorit pentru cartea noastra, personajele, animalele, numele copilului, etc. astfel incat fiecare carte se poate personaliza pentru fiecare copil in parte.

carte-senzoriala-copii-montessori-activitati
De ce am dorit ca pustiulica al meu sa testeze o astfel de carte, pe care o recomand mai departe?

  • Pentru a-i capta si dezvolta atentia, curiozitatea si mai ales creativitatea.
  • Pentru ca e o “jucarie” usoara, moale, sigura, facuta din diverse materiale textile in principal, texturi care se simt diferit la atingere, asezonate cu snururi, capse, nasturi, arici si tot felul de incuietori.
  • Pentru ca vreau sa il ajut sa invete sa faca fata provocarilor, sa se concentreze, sa reuseasca, sa faca repetitii, etc.
  • Pentru ca il poate ajuta sa invete intr-un mod creativ: cifrele, culorile, formele, animalele, fructele, legumele, ceasul, mijloacele de transport, etc.
  • Pentru ca se bucura intotdeauna sa descopere surprize ascunse – fie dupa un fermoar sau intr-un buzunar secret (tare incantat a mai fost bebelinul meu cand a descoperit in cortul circului 3 animalute ascunse – “Waaauu, mami!”)
  • Si cred ca cel mai important aspect este ca prin aceste carti, bebelinii isi exerseaza abilitatile de motricitate fina (legat sireturi, inchis capse, incheiat nasturi, fermoar, scaiuri, etc.),

carte-senzoriala-copii-0

Asadar noi am testat-o cu brio, suntem incantati de ea si o recomandam mai departe. Voi ati testat o astfel de carte senzoriala?

PS1: cartile senzoriale pot fi niste cadouri tare dragute pentru copiii cu varste intre 1 si 8 ani.

PS2: iata farame video din testarea cartii:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here