Saraci, dar totusi nu prea…?

0
424
views

Ma uitam intr-o doara in traficul zilelor normale dintr-un oras extra poluat si teoretic un oras dintr-o tara “saraca”, o tara in care auzi mereu zicand ca locuitorii sunt vai de ei, amarati, necajiti, cu lipsuri, etc. Si daca iti arunci un ochi in trafic iti dai seama ca nu e chiar asa, ca sunt masini foarte scumpe pe strazile noastre, ca aproape nu mai exista “cadavre antice” pe roti si ca cele mai ieftine masini sunt Logan-urile, noi si astea, aparute in ultimii ani, care tot au niste costuri serioase, dar macar in ceea ce priveste intretinerea lor este printre cea mai ieftine si la indemana, rapida si chiar de calitate (ex: niste placute de frana si discuri de frana pentru Logan sau o asigurare, sau orice alte piese, manopera pentru reparatii, se pozitioneaza in niste limite oarecum decente la ce salarii sunt in zona aceasta de tara, cel putin).

Cu toate acestea se poate observa cu ochiul liber ca soselele noastre prezinta masini multe frumoase, elegante, scumpute in ceea ce priveste achizitia, dar mai ales in ceea ce priveste intretinerea lor si a pieselor aferente, de la cauciurile de iarna/vara, pana la uleiuri, placute de frana, discuri de frana, consumabile, etc.

bani viata romania

Sursa foto: affirmyourlife.blogspot.com

Aceeasi dilema o am si cand merg in supermarketuri, cand ai in cap notiunea de “saracie” a romanilor si cand vezi cosuri extra pline cu tot felul de minuni, fie ca e vreo sarbatoare prin zona, fie ca e o zi obisnuita din timpul saptamanii. Cum se poate ca un popor sarac, aproape din lumea a treia sa consume atat, sa cheltuie atat? Si de unde este totusi acest flux de banet, care tot ruleaza in piata?

In ziua de azi marea majoritate a tinerilor (daca nu cumva, chiar toti) detin tot felul de tehnologii scumpe, tot felul de telefoane, ceasuri, tablete, laptopuri la care intr-o vreme anterioara doar puteam visa. De aseamenea hainele de firma, desi scumpe, chiar si fata de aceleasi produse din tarile civilizate, vestice, sunt la ordinea zilei pe poporul nostru. Copiii au astazi parte de jucarii care mai de care mai frumoase, colorate, din desene animate, care mai de care mai scumpe, dar cu toate astea ajung la indemana multora. Concediile romanilor ajung astazi la cateva sute-mii de euro, prin locatii care mai de care mai chipese, dar totusi sunt la ordinea zilei.

Asadar in orice directie ai privi, iti dai seama ca romanii fac cum fac si tot o duc bine spre binisor. Intr-adevar exista grupe de oameni care traiesc la limita existentei, din pacate. Cred ca in Romania clasa de mijloc e tot mai restransa, fiind in principal 2 categorii: saracia crunta si traiul mai mult decat decent al clasei de mai sus (chiar daca acest lucru se datoreaza de multe ori creditelor/imprumuturilor facute pe viata, dar macar apuci sa traiesti ceva).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here