Investitiile sunt pe termen lung, nu doar pentru azi!

0
340
views

Cand familia se mareste ajungi sa te gandesti ca parca si masina ar trebui sa se mareasca, sa se schimbe si atunci incepi sa analizezi in stanga si-n dreapta, sa cauti o alta masina. Un lucru cred ca e important atunci cand iti iei o masina – sa ai bani sa o achizitionezi, dar si sa iti permiti sa o intretii mai apoi. Asadar cred ca trebuie sa te gandesti si la costurile de intretinere, pentru ca unul e costul pentru piese auto Ford si altul poate fi costul pentru o Dacie sau un Mercedes.

Cred ca trebuie sa te gandesti pe termen lung la detalii tehnice la care recunosc ca nu ma pricep si care difera de la o marca de masini la alta, la un tip de masina la alta (ex: cand se schimba kit-ul de distributie la masina X, cat ajunge o asigurare pentru masina X, impozit, service-uri profi in care sa ai incredere si care sa fie recunoscute calitative, etc.).

piese-originale-pentru-ford

Este important sa iti faci o mica cercetare de piata inainte sa iti achizitionezi un astfel de produs, sa vezi ca exista piese auto ieftine si de calitate, ca te intinzi atat cat iti este plapuma.

Cam aceeasi idee o am si pentru achizitionarea de locuinte, care de asemenea mi se par investii considerabile pe viata, care trebuie gandite cu atentie si cantarite pe termen lung, pe cat posibil.

Uneori, mai ales cred ca in poporul nostru, ne dam seama ca ne permite o investitie cu greu, reusim sa ne scormonim de banuti si sa facem pasul, dar apoi, dupa anumite perioade, ne dam seama ca nu ne permitem intretinerea acestei investitii, ca pe langa simpla motorina, avem nevoie si sa-i asiguram niste costuri de intretinere, costuri neprevazute chiar daca gasim piese auto ieftine (ex: piese ford AutoAtu) sau manopera mai ieftina, sau in rate, intram intr-un joc din care iesim cam sifonati in timp.

E clar, cu totii ne-am dori sa detinem super masini, super case, sa beneficii de servicii care mai de care mai relaxante, mai pe pofta sufletului, dar din pacate multi dintre noi ramanem sa visam, sa admiram la altii, la cei mai norocosi putin. E importan totusi sa ne bucuram cu ceea ce avem si sa ne multumim cu ce e al nostru pe moment, atat cat este. Sanatosi sa fim, pentru ca nimeni nu ne poate vinde, inchiria sanatate la punga/la doza/la sac/la camion…!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here