Or fi ei misogini, dar si noi o cautam cu lumanarea…

0
441
views

Stiu, e martie, e luna noastra, a femeilor si totusi am ajuns sa le dau dreptate barbatilor, in multe cazuri. Stiu, s-ar putea sa ma transeze multe femei, s-ar putea sa-mi aprind singura fitilul, dar pur si simplu cred ca am putea sa fim in aceeasi barca, si-am pluti grozav impreuna, daca ne-am opri putin si-am observa intregul tablou. Auzi de multe ori (de la femei de cele mai multe ori, evident)“ia uite niste misogini, numai ei cred ca pot sa decida, sa aiba functiile importante, sa ia deciziile importante, sa …, etc.”

De multe ori chiar asa este, in multe domenii inca gasim multi barbati pe functiile importante, dar ma gandesc de ce totusi… Si-apoi imi vin in minte multe momente in care multe femei au demonstrat ca isi merita locul, pentru ca uita sa taca atunci cand e cazul. Sa taca si mai ales sa asculte. E o problema destul de frecventa a multor femei.

femei barbati misogini putere functii conducereSursa foto: Motor-kid.com

Nu stim sa ascultam, sa tacem si de cele mai multe ori actionam la impuls rapid, fara sa stam prea mult pe ganduri. Uitam sa fim civilizate si luam decizii bazandu-ne de multe ori pe sentimente si mai putin pe ratiunea logica si matematica. Nu lasam drept la replica. Acuzam oamenii dupa aparente, mai ales daca sunt barbati (mu ha ha) si cu greu ii lasam sa ne spuna punctul lor de vedere, sa ne raspunda la acuzatii. Ii catalogam din prima, fara sa apucam sa le ascultam povestea. Fara sa avem rabdare! 

Daca am face toate astea, fara sa fim gaite, poate atunci am face o echipa grozava impreuna. Eu recunosc ca de-a lungul vietii, de multe ori am preferat sa ma sfatuiesc cu un barbat, cu un amic pe chestii serioase, pe sfaturi, pe pareri, mai ales din punct de vedere profesional. Ei nu desfira firul in 40 de mii de ite, nu se pierd in detalii sentimentale, nu pierd din vedere esentialul, cum noi tindem de multe ori sa facem si nu sufera apoi ca noi daca ceva nu le iese, ei nu tin ura cu anii daca s-au contrat in anumite pareri, se pocnesc cel mult si-apoi beau o bere impreuna.

Daca am incerca sa nu vedem in ei un inamic mereu in concurenta cu noi, sa nu incercam mereu sa demonstram ca suntem mai bune decat ei, ci ca impreuna am fim mai buni toti, ca echipa, poate am lucra grozav impreuna, poate am gasi idei eroice impreuna, poate ne-am completa la fix impreuna si-am realiza proiecte chipese si de durata, gandite logic si imbracate intr-un mesaj cu suflet. Ei or fi misogini, dar si noi o cautam cu lumanarea… 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here