Mamaismele ne bantuie pana in oase!

0
327
views

Nu de putine ori ma simt ca o mamaie de 80 de ani, pe care o dor toate oasele, articulatiile, parca tot corpul se incapataneaza sa ma enerveze, parca pana si mintea refuza sa se bucure de mirifica varsta pe care teoretic o are. Sa ne intelegem: la mine termenul de “mamaie” a prins o conotatie de babosenie simpatica, dar cicalitoare. Cand ma toaca cineva, ma bate la cap, imi repeta ce si cum tre’ sa fac, ma cicaleste, vorbeste despre teorii din popor, despre babisme, traditii, superstitii, etc…. ii spun ca-i “o mamaie” – valabil si pentru mine, de multe ori, stiu.

Ma uit asa la tineretul din ziua de azi si mi se pare ca este mult mai bolnav. Si fizic si psihic. Mi se pare ca suntem mult mai anchilozati, rigizi, fara vlaga, fara energie, stresati, cu boli care mai de care de la inima, stomac, pana la oase, cu zeci de terapii, medicamente si o medicina avansata care parca nici nu apuca sa scoata la capat rezultatele, ca apar alte probleme.

Pachet-promotional-cu-carte-bonus-ORMUS-PURE-COPPER-GOLDEu oricum ma mentin tanara, asta e clar pentru toata lumea, ca arat de 18 ani poate, nu ca as face ceva in sensul asta, ci pur si simplu asa m-a inzestrat natura. Slava cerului m-am mentinut si destul de sanatoasa de-a lungul existentei mele de pana acum. Mai plapanda asa la exterior, dar forta muntelui e in interiorul meu. 🙂

In schimb recunosc, ca sunt momente in care parca mamaismele de care radeam candva “da, mama, stim ca se schimba vremea, ca te dor oasele!” sau r(e)oma(n)tismul, te anunta, de fapt, ca se schimba vremea, nu?” ajung sa ma bantuie astazi si cu legatura ori ba sunt momente cand articulatiile, oasele prevestesc schimbarile climatice, se pare.

Astazi oricum exista mult mai multe variante de a trata problemele medicale (atenuarea durerilor, marirea mobilitatii, somn odihnitor, etc.), de a incerca macar, cu toate ca parca si bolile sunt tot mai multe, la varste tot mai fragede si cateodata parca scapi de unele si dai de altele. E ok sa prevenim pe cat posibil, e ok sa avem grija de sanatatea noastra si totodata sa incercam sa avem parte si de un echilibru, astfel incat sa nu trecem dintr-o extrema in alta, sa lasam si organismele sa lupte pe cat posibil.

 Voi cum stati cu oasele? Cu articulatiile?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here