Importanta nutrientilor pentru sanatatea noastra

0
452
views

In ziua de azi stresul, o imunitate tot mai scazuta, o alimentatie si un sistem de viata tot mai haotic, mai agitat si plin de poluare si chimicale, ne face sa colectam tot felul de boli – ca diabetul, de exemplu. Se pare ca studiile au aratat ca furnizarea organismelor noastre de Acid Alfa Lipoic in plus, prin suplimente alimentare, poate ajuta in diverse moduri si poate trata diferite afectiuni. Asadar printre principalele beneficii ale acidului alfa lipoic se numara si faptul ca in unele tari este deja folosit ca tratament pentru diabetul neuropatic sau sunt efectuate teste pentru a se evalua eficienta Acidului Alfa Lipoic in tratarea imunitatii la insulina, asociata cu diabetul de tipul 2 si multiplele neuropatii cauzate de complicatii ale diabetului.

Fiecare dintre noi depindem de existenta si functionarea Acidului Alfa Lipoic pentru a supravietui. Fiecare celula din organism contine acest acid si are nevoie de el pentru producerea de energie. Acidul Alfa Lipoic cunoscut si ca Acid Tiotic, este coenzima implicata in procesul de transformare a glucozei din mancare in ATP, o forma de energie pe care corpul o poate folosi. Corpul nostru produce Acid Alfa Lipoic, insa in cantitati foarte mici. De asemenea, organismul nostru mai poate lua Acid Alfa Lipoic din alimentatie (cartofi, spanac, carnea rosie), dar tot in cantitati reduse. E clar ca acest acid sau orice derivate din acesta (ex: acid alfa lipoic cu biotina si crom) au multe indicatii terautice, numeroase beneficii si ca prezenta lui este cu atat mai importanta in cazul imbolnavirilor, diagnosticarilor concrete.

acidul alfa lipoic favio

“Si evident ca in multe alte boli, se pare ca si in cazul diabetului, in ultimii ani s-a ajuns la concluzia ca stilul de viata joaca un rol important in dezvoltarea bolilor. Mai nou Comunitatea Stiintifica a identificat o serie de factori care pot contribui la riscul contractării diabetului de tip 2, precum:

  • aportul scazut de factori nutritivi esentiali,
  • unele medicamente,
  • factori poluanti din mediu,
  • un nivel sustinut de hormoni de stres,
  • un program insuficient de somn.

Astfel, atunci cand combinam o dieta necorespunzatoare cu sedentarism si alti factori de risc, vedem imediat de ce diabetul a ajuns o adevarata epidemie ce continua sa isi extinda anvergura.”

In zilele noastre se pare ca orice eveniment ar urma sa aiba loc in viata noastra, fie frumoase sau din contra, evenimente mai putin placute – ne stresam continuu. De aici, se pare ca nici nu suntem capabili sa ne organizam viata intr-un mod cat de cat sanatos, drept urmare bolile digestive si cele sunt declansate de stre – sunt fruntase, de la orice varsta. Totodata faptul ca nu facem miscare, ca nu ne bucuram de soare, de micile bucurii ale vietii, ne indreapta catre tot felul de astfel de boli, asadar este necesar sa ne mai oprim din cand in cand si sa intelegem ca suntem datori sa avem grija de sanatatea noastra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here