Armonia trasaturilor faciale si increderea in sine

0
410
views

Una dintre clinicile private care a avut specialisti in spitalele de stat ce au avut in grija pacienti arsi in cazul Colectiv, a fost Clinica Zetta prin domnul doctor Emanuel Albu – Medic Primar în Chirugie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă și Doctor în Științe Medicale. El se numara printre cei 2 specialisti ai clinicii care realizeaza cu brio orice operatie de remodelare a nasului, de exemplu – operatie de rinoplastie la preturi competitive.

Chirurgia nasului poate corecta problemele de respiratie cauzate de defectele structurale ale nasului, ceea ce mi se pare intr-adevar existential si necesar a fi corectat, sincera sa fiu.

“Operatia de rinoplastie poate modifica: dimensiunea nasului, in corelatie cu celelalte structuri ale fetei, latimea nasului la nivelul radacinii, profilul nasului cu bombari sau denivelari ale crestei nazale, varful nasului daca este prea mare sau bulbos, cazut sau in sus, narile mari, late sau rasucite, asimetria si deviatia nazala.”

chirurgie plastica clinica zetta bucuresti

De asemenea cunosc persoane extrem de suparate de modul in care arata nasul lor (de exemplu) – forma, dimensiune, asezare, etc. si ele isi vad acest defect ca pe unul existential, chiar “supraevaluat”, ceea ce le face sa nu aiba incredere in ele, respect si stima de sine. Aceasta operatie a nasului poate imbunatati aspectul si proportiile acestuia, precum si armonia trasaturilor faciale si increderea in sine. Apar foarte multe complexe mentale legate de aspectul nostru fizic, astfel incat exista foarte multe persoane care nu au incredere in ele, tocmai dintr-o astfel de “problema”.

Faptul ca nu esti multumit de modul in care arati sau de cum arata o anumita parte a corpului tau iti poate afecta intr-adevar intreaga existenta si activitate, devenind uneori chiar o obsesie daca nu o rezolvi. Este important sa fim multumiti si impacati cu propria persoana, cu modul in care aratam, dar daca mintea ne transmite iar si iar semnale de nemultumiri, cu atat mai mult trebuie sa gasim solutia care sa ne linisteasca mintea si sufletul, care sa ne redea increderea in noi si in modul in care arata. Evident nu trebuie exagerat sau sa cadem in vreo extrema, dar cred ca in multe cazuri o astfel de interventie ne poate aduce impacarea sufleteasca ce ne poate fi motorul activitatii zilnice.

PS: iata cateva informatii (zic eu) extrem de utile transmise de reprezentantii clinicii, de avut in vedere, inainte de a va decide la o astfel de interventie:

“Chirurgia estetica a nasului este o interventie individualizată si ar trebui sa o faceti pentru dumneavoastra, nu pentru a indeplini dorintele altcuiva sau pentru a va potrivi unei imagini ideale. O operatie de rinoplastie este o optiune buna pentru dumneavoastra daca:
• Procesul de crestere faciala este complet si aveti peste 13 ani
• Sunteti sanatos/sanatoasa
• Nu fumati
• Aveti obiective specifice, dar realiste, pentru imbunatatirea aspectului dumneavoastra.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here