Cand literele brandului prind viata…

0
1199
views

Ma gandeam intr-o zi (mai ales acum in plina campanie electorala, cand orasul e impanzit cu tot felul de reclame, bannere, panouri, etc.) cat s-a dezvoltat si ramificat industria publicitatii si toate instrumentele si metodele care au aparut zi de zi si care au tot fost reinventate iar si iar. E suficient sa mergi pe o strada si sa privesti in stanga si in dreapta si vei gasi de la panouri publicitare, afise, litere volumetrice din polistiren, sigle, logouri, care mai de care mai luminate sau mai colorate.

E o industrie ce presupune o creativitate si o redescoperire continua, pentru ca e nevoie constant de idei noi, de iesire din timpare pentru a fi remarcat, pentru a castiga teren in fata concurentei, e nevoie de nou si totodata de traditie, de continuitate unor valori si simboluri.

litere volumetrice head print

Pe langa mesajul transmis este important si modul vizual in care se pozitioneaza. De exemplu literele volumetrice mi se par atractive si cred ca aduc calitate imaginii brandului, chiar daca sunt de dimeniuni mari si montate pe acoperisul unei cladiri sau de dimensiuni reduse si montate intr-o receptie, iar daca sunt iluminate cu siguranta iti atrag atentia.

Am inteles de la Head Print ca exista litere volumetrice ieftine, ce pot fi executate din: acryl (plexiglas), aluminiu, lemn, otel, polistiren, forex, dibond si multe alte materiale, asadar ai si o gama larga de materiale si culori, astfel incat sa iti transmiti mesajul/brandul cat mai chipes posibil.

E drept ca cele mai vizibile mi se par cele iluminate cu LED-uri (in modul static sau dinamic – prin joc de lumini preprogramat), care tind sa cred ca sunt special produse pentru o utilizare indelungata si totodata cred ca sunt si mai rezistente la apa, praf, temperaturi scazute sau inalte.

E bine ca avem de unde alege in ziua de azi, ca se dezvolta continuu astfel de tehnici si instrumente folositoare brandurilor romanesti si nu numai. E bine sa existe creativitate si sa gasim mereu ceva “wau” care sa ne inspire sa fim tot mai buni si mai plini de idei si imaginatie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here