Calatorind prin gastronomie…

0
395
views

Nu sunt si nu am fost niciodata o mega fana dulciuri (mai ales sa le fac), dar cand ma paleste pofta, e grav! Inseamna ca trebuie musai sa mananc ceva buuun pe pofta inimii, fara cantitate, ci de calitate, care sa-mi atinga sufletul. In general prefer chestiunile cu branza, sarate si mai rar cele dulci, dar in ultimii ani am reusit sa-mi clarific cateva zone de dulce pe care le frecventez cand ma napadesc emotii de acest fel. Asadar scurta mea lista dulce, de suflet contine momentan: prajiturele si mai ales eclerele de la Cuptorul Moldovencei Iasi, bomboanele Raffaelo si deserturi din zona Greciei&Turciei (baclava + un soi de coltunasi din foietaj, umpluti cu crema de vanilie si insiropati bine in miere si fistic – mereu le uit denumirea, pentru ca de obice arat direct cu degetul in vitrina ce vreau, stiu stiu “nu-i frumos sa arati cu degetul” 😀 ). Oricum aceste ultime delicii mereu imi trezesc un dor de duca cand le savurez, visandu-ma deprate si montandu-ma sa verific ofertele de vacanta, ofertele de zbor (ex: Aerolines), macar pentru a-mi propune un obiectiv pe care candva sa il bifam impreuna cu prichindel, in viitorul apropiat.

oferte bilete avion moscova istanbul paris aerolines.ro

Intr-adevar nu stiu daca am reusi acum (<2 anisori) sa avem suficienta rabdare cat sa ajungem pana in Turcia sau in Grecia cu micul pui, asadar cred ca ar fi mai indicat sa urmarim niste destinatii mai apropiate, mai la indemana, ca timp de deplasare (ex: bilete de avion Paris, Viena, Budapesta, etc.). Asteptam sa vedem din aceasta toamna ce oferte vor lansa companiile aeriene, din aeroportul iesean, fiind tot felul de zvonuri in ultima perioada despre noi destinatii ce se vor putea bifa, la preturi decente.

Imi doresc sa putem “hoinari” cat mai curand si prin alte bucatarii, alte delicii, sa testam gusturi noi, atat in materie de dulciuri, cat si de mancare consistenta si delicioasa (sau nu), dar cine stie ce planuri ne rezerva viitorul, asa ca sa nu spunem niciodata “niciodata” (vorba cantecului mai nou). E clar ca ma pasioneaza turismul culinar si ca abia astept sa il traiesc, sa il testez pe propria piele / gura / inima, dar pana una alta ne bucuram la noi acasa de delicii inspirate din diferite zone, calatorind astfel cu ajutorul gastronomiei catre destinatii noi. 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here