Aurul negru pe timp de vara

0
600
views

Eu nu sunt o fana cafea – nu beau, de felul meu, pentru ca mi se pare amara si oricum fara efect asupra mea in ceea ce priveste trezirea, dezmeticirea. Cu toate acestea intr-adevar am momente cand ma ispiteste mirosul ei (cafea boabe sau macinata, cafea la ibric sau la cafetiera, cafea la aparat, cafea turceasca la nisip sau braziliana, etc.), cand simturile olfactive ma imbie sa savurez totusi fie un frappe, fie o cafea cu lapte (de fapt, as prefera sa fie lapte cu niste cafea) si zahar / miere.

Oricum mare mi-a fost uimirea sa observ in magazinele de specialitate ca exista foarte multe sortimente de cafea, atat boabe, cat si macinata, cu diferite arome si gusturi: de scortisoara, vanilie si nuci, de migdale si ciocolata elvetiana, de migdale si amaretto, de ciocolata si cocos, de alune prajite si nuca de cocos, de ciocolata elvetiana, de caramel, de ciocolata si menta, etc. De asemenea exista enorm de multe sortimente de cafea clasificate si in functie de tara de origine, de regiunea / continentul ales: Etiopia, Guatemala, Columbia, Kenya, Brazilia, etc.

Eu deja m-am ametit de cap si nici macar nu sunt o bautoare de cafea, d-apoi sa fii pasionat, sa te trezesti motivat de o cana de cafea, sa fie motorul zilelor tale, cred ca deja le visezi aromele si gusturile, salivand, deci e musai nevoie de consultanta, de ceva recomandari de la specialisti, care sa te ajute sa te decizi sa testezi o astfel de arta, atatea sortimente ce se anunta eroice chiar si pentru ne-bautori.

iced coffee - frapucino artaceaiului.ro

Cafeaua boabe este considerata “aurul negru”, si asta pe buna dreptate: este una dintre cele mai comercializate marfuri din lume si a doua ca valoare dupa petrol.

Pe timp de vara exista si cafea in varianta rece, cu gheata, cu frisca – iced coffee/frappucino pe care o poti realiza si acasa, care te poate racori din cap pana in picioare. Acum daca ar fi sa ma intrebi, la cele 100 de grade pe care le percep, as prefera un Frappuccino.

Conform https://artaceaiului.ro – se spune ca o persoana careia ii place sa bea Frappuccino, este ambitioasa, energica si curajoasa. E o persoana careia ii place sa incerce lucruri noi in permanenta, care are nevoie de un partener cu capul pe umeri. Problema in cazul iubitorilor de frappuccino este ca nu fac intotdeauna cele mai sanatoase alegeri, asa ca trebuie ajutati sa-si imbunatateasca modul in care iau decizii.

Asadar fiecare cu alegerile sale, cu preferintele sale, cu metodele proprii de trezire, dar e frumos sa degusti macar o data in viata din frumusetile lumii, sa te mai rasfeti uneori, sa mai incerci metode noi de energie si de visare, cu gusturi ce te pot plimba in alte continente si traditii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here