Lumea papioanelor

0
1065
views

Daaa, sunt pasionata si ma fascineaza tot ce inseamna hand-made! Dintotdeauna am adorat papioanele, dar acum m-am hotarat ca trebuie sa ma si dotez cu ele si pentru moment, trebuie sa recunosc, ma enerveaza ca nu am camasi normale pentru a purta papioanele (majoritatea celor pe care le am, au tot felul de broderii, decolteuri in jurul gatului), asadar va fi cazul sa imi reorganizez garderoba, din toamna, pentru a putea purta papioane haioase.

In ceea ce priveste istoria papioanelor, se spune ca acestea au originea printre mercenarii croati din timpul razboaielor din secolul XVII, cand acestia foloseau o esarfa in jurul gatului, pentru a tine apropiata deschiderea camasilor. Acest lucru a fost repede adoptat in Franta, urmand ca mai apoi sa devina un lider in moda, in secolele XVIII si XIX.

Planul meu, pentru prezent, dar mai ales pentru viitor, este sa mi le creez singura, asadar pe lista de cumparaturi sade chipesa o masina de cusut (pe care imi propun sa o folosesc intens la tot felul de nebunii pentru casa). Weekend-ul trecut am fost pe la Palas cu sorelina mea draga si ne-am desfatat privirile printre martisoare, bijuterii, tot felul de accesorii hand-made… si evident papioane!

Asadar eu si domnul Holbanel, ne-am luat drept martisor, unul celuilalt, cate un papion chipes, iar cu surioara mea am facut schimb de cercelusi draguti, eu ei si ea mie. Sunt tare mandra de achizitiile facute si cu siguranta vom dezvolta achizitionarea si realizarea de astfel de accesorii in casa noastra in viitor, mai ales pentru jumatate mea masculina, care e pasionat sa se echipeze in camasa, iar papioanele funny, bulinate si colorate ii vor adauga farmec suplimentar, de care nu pot decat sa ma bucur!

Traiasca papioanele! 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here