Dor de zenul albastru…

0
548
views

A venit caldura, asa ca majoritatea suntem cu gandul la concedii, vacante in Grecia, vacante in Turcia, vacante in Romania, fie ca sunt la munte, la bunici – la tara sau la mare, important e sa fie… vacanta! Vacanta cu soare si voie buna, cu plecarea din locurile de bastina si departarea fizica si mentala de rutina zilnica, pentru cateva zile macar! Chiar si concediile scurte de weekend pot fi considerate vacante, daca starea de spirit e cea adecvata si daca doar atat ne permitem. Avem nevoie de vacante! Creierul nostru are nevoie de cate un restart din cand in cand, de o reincarcare de baterie.

scub mare turcia

Tind sa cred ca dupa vrei cativa ani buni in care nu m-am mai balacit in mare, mi-e cam dor de plaja si in special de apa si de valuri. Ultima escapada la mare cea mare, cred ca a fost cea din Turcia, unde m-am bucurat din plin de apa si de valuri, de caldura si orice inseamna notiunea de vacanta. A fost prima data (si singura deocamdata) cand am facut scufundari in echipament serios, prima data cand am simtit doar apa in jurul meu – sus, jos, stanga, dreapta. A fost o experienta taare faina, tinand cont ca nici macar nu stiam sa inot, tot ce mi-am dorit e sa pot sa ma bucur si eu de apa aia grozava, sa o descopar, sa o respir.

dor de turcia

Da, mi-a fost frica, dar cred ca mai multa mi-a fost, dupa ce am iesit la suprafata, pentru ca sub ape… totul era o mare de zen. Mi-e dor de linistea aia cu care am plutit spre adancuri, mi-e dor chiar si de frica respiratiei adecvate, mi-e dor sa ma las purtata de val/ de curentul apei, de tot ce insemna albastru magic.

vacanta all inlcusive turcia kusafasi efes surmeli

Cu siguranta imi voi dori sa ajung macar o data cu familia largita intr-o astfel de apa si experienta, sa se bucure fiecare in parte de experiente acvatice frumoase si linistitoare, in speranta ca le va face si placere domeniul, ca cine stie ce pasionati de munte, sporturi extreme, aruncari din avioane… om avea. Fie ca te cazezi la un Hotel de 4-5 stele din Antalya, din Kusadasi sau din Belek – Hotel Royal Adam & Eve, cred ca din majoritatea (toate) vei putea decola catre astfel de aventuri acvatice, sau de orice natura, asa ca merita profitat din plin de astfel de experiente.

Frumos si sper sa ne revedem candva, cu acelasi curaj (sau inconstienta din partea mea…) 😀

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here