Cum scapam de produsele contrafacute?

0
335
views

Romanii sunt extrem de inventivi. Si nu tot timpul intr-un sens bun. De asemenea e clar ca nu suntem singurii – chiar imi amintesc cum ma amuzam cand vedeam prin Turcia afise, bannere pe care scria “Original Fake”. Chinezii de asemenea au reusit sa “fure” toate marcile posibile, sa faca replici si tot felul de produse contrafacute.

Problema se pune cand pentru un astfel de produs platesti ca pentru unul original si de calitate net superioara. E drept ca de multe ori pretul ridicat nu presupune neaparat calitate, ci costuri suplimentare prin care se achita brandul, marketingul si campaniile publicitare, traditia, etc., dar de cele mai multe ori un lucru contrafacut va avea o calitate extrem de scazuta, pe care nimeni nu-si doreste sa plateasca sume serioase.

etichete autoadezive cu efect holografic labelprintNorocul este ca la unele produse existe etichete autoadezive cu efect holografic (cred ca in special la bauturi, cd-uri, dvd-uri, etc.). Astfel, pe langa faptul ca sunt realizate dintr-un material de suport cu efect holografic, care rezista la schimbari de temperatura, de umiditate, care adauga stralucire si luciu etichetelor autoadezive si atrag atentia publicului consumator printr-o schimbare pozitiva a perceptiei, se folosesc pentru o securizare a produselor impotriva contrafacerii.

Eu personal cand vad acest tip de etichete, am o oarecare siguranta ca produsul este intr-adevar unul original (nu neaparat si de calitate net superioara, dar macar e sursa-mama). Deocamdata sper ca sistemele de furt ale celor “devotati” acestui mod de viata, de comercializare, sa nu reuseasca prea usor sa falsifice si aceste tipuri de etichete.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here