Captivi in plase…

0
837
views

Va povesteam intr-un articol anterior singura mea intalnire cu zona de pescuit din luna de miere, partea I. Un mini peste, ajuns intr-un final in zacusca lu’ mama. Zilele trecute vorbeam cu niste amici tentati sa mearga in concediu anul acesta la Lunca Gura Portitei, totul bun si frumos, pentru domnii familiilor care sunt pasionati (cu acte in regula, nu oricum) maxim de pescuit, de pesti, de stat cu orele, cu zilele la panda cu undite, plase de pescuit (de calitate si personalizate), ustensile serioase, de firma, astfel incat sa faca o captura eroica, cu care sa se mandreasca. Ei vad in asta o super relaxare, pe cand partea feminina nu parea deloc dornica de un astfel de mini-concediu, in asteptarea unor pesti, in vegetarea langa balta ore in sir.

De asemenea am vazut alti prieteni din lista mea, cu adevarate capturi, acum de Sarbatorile Pascale, avand in vedere ca a venit primavara, ca a fost cald, pesti care mai de care mai mici sau mai mari au cazut intr-un final in plasa. Au salvat niste miei, sacrificandu-se ei, pentru masa de Paste, probabil.

plase pescuit navod pesti piscicol romnets.ro

Cu siguranta e o senzatie stranie de a ramane prins intr-o plasa, intr-o undita, de a ramane agatat, de a te zbate pentru a-ti elibera sufletul sa plece departe, de a te zbate chiar si cand capul ti-e taiat (stiu, putin macabre aceste ganduri, dar totusi asta e adevarul).

Cateodata si noi ramanem captivi in plasele intinse de ceilalti sau in propriile plase. Fiecare ne intindem cate una, incercand sa ne aparam ce-i al nostru, sa tinem pentru noi, fiind putin egoisti, dorind sa ne agatam de tot ce ne mentine fericiti. Suntem tristi, suntem veseli, intindem navodul si incercam sa tinem toate sentimentele frumoase, toate amintirile dragi la un loc, adunate aproape de sufletul nostru. Uneori se incurca plasele intre ele, uneori ne mai scapa din plase vise, ne mai scapa dorite, ganduri, le mai pierdem, apoi gasim altele si viata se scurge. O fi bine, o fi rau, asta e firea omeneasca. Inotam mai departe!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here