Cand coastele parca se remodeleaza…

0
422
views

Unul dintre momentele mai putin eroice din perioada unei gravidute este pozitionarea la birou sau pe scaune, in general, fie ca vorbim de scaune de birou ergonomice, fie ca sunt scaune la un restaurant sau intr-o sala de film/teatru sau scaunul de masina… pozitia nu este una de vis si mai ales nu e una de durata.

Eu fiind destul de mititica la statura si diametru si circumferinta si toate celea, de pe la jumatatea sarcinii simt cum mi se remodeleaza putin coastele, cum statul in fund pe scaun presupune o alta adaptare la modul in care respir, iar daca bebe se mai apuca si sa danseze prin burta, sa isi mai intinda o mana, un picior ceva catre organele mele, s-ar putea sa trebuiasca sa ma reorganizez in pozitie ridicat sau intins, oricum ar fi numai instant sa ma execut, ca sa pot continua cu respiratul normal.

graviduta la birou

Sursa foto: Magicmum.com

In astfel de cazuri intr-adevar poate fi maxim de util un scaun ergonomic care sa poata fi postat repejor in diferite unghiuri, astfel incat sa il poti reaseza in alta pozitie, prin care sa iti fie permis sa respiri mai usor, pentru ca daca schimbi pozitia pe scaunul de birou, daca te plimbi putin, daca te intinzi putin, se reorganizeaza organele si esti pe drumul cel bun din nou, asadar nu e ca si cum ramai asa pe viata, dar sunt fractiuni de secunde care iti pot “chinui” mai mult sau mai putin functiile vitale.

Pe langa marele ajutor oferit gravidelor care mai profeseaza, este stiut faptul ca “scaunele ergonomice au rolul de a sustine coloana vertebrala, mentinand o pozitie corecta a corpului la masa de lucru, precum si sustinerea capului cu scopul de a evita oboseala cauzata de o pozitie inconfortabila, pe durata a mai multor ore. Este de preferat ca un scaun ergonomic de birou sa aiba un spatar usor ondulat, ideal pentru coloana, suport pentru zona cervicala precum si cotiere pentru relaxarea antebratelor. Toate aceste detalii asigura un maxim de confort de-a lungul unei zile de munca si fac ca investitia in scaune ergonomice de birou sa devina un castig pe termen lung.”

Si sa nu uitam ca in diferite activitati, joburi si pasiuni avem de stat pe scaune care mai de care mai tantose, sau mai moi, sau mai rigide, chiar. V-ati gandit vreodata la pianisti, ca au de stat cu orele pe un scaun fara spatar, la exersat – e un domeniu in care vorbim de arta, care daca esti pasionat, garantat te prinde montat acolo multa vreme (ps: daca esti interesat de cursuri de pian, te poti inscrie la un curs de pian cu 260 RON / luna)?

Asadar exista momente si momente in viata cand logistica ne poate face viata putin mai usoara si cand e cazul sa profitam de tehnologiile erei noastre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here