Petrecerile copiilor sunt ale lor, nu ale noastre!

1
557
views

Se intampla ca viata sa ne ofere tot felul de etape, de incercari, de momente placute sau mai putin placute. Se intampla sa primim suturi in fund si sa ne reorientam, sa ne luminam, sa intelegem ce e cu adevarat important in viata noastra si atunci sa ne dam seama ca e timpul sa facem alegeri, dandu-ne seama de ce sau de cine merita cu adevarat sa ramana langa noi. Se intampla sa nu invatam nimic si sa ne trezim poate cu alte suturi, dar cred ca vine o vreme in care lucrurile se aseaza intr-o anumita directie, cu sau fara voia noastra. Mie mi-e clar ca nimic in viata nu e intamplator, chiar si tot raul / greul trait are un scop pozitiv intr-un final, daca vrem sa il vedem cu adevarat.

Noi am invatat in ultimii 2 ani ca viata e minunata, daca ne deschidem sufletul sa o vedem asa, daca indepartam tot ce ne incarca negativ si ne pastram alaturi oameni si lucruri si ganduri si momente pozitive, optimiste si increzatoare, chiar si in momentele mai putin zen. Avem nevoie de frumos, avem nevoie de uman, avem nevoie de suflete de copii in viata noastra care sa ne coloreze zilele si noptile, care sa ne arate cu adevarat ce este important in viata asta: familia si oamenii din jurul nostru! Pentru copil, pentru binele si fericirea lui (macar a lui, daca pe a noastra o pierdem din vedere)… suntem datori sa alegem frumosul, macar pentru o perioada, sa alegem oameni in jurul lui, care sa-l incarce pozitiv si frumos!

petrecere 2 ani david gradi

Si iata ca am ajuns sa bifam eroic primii 2 anisori, sa il petrecem pe micul pui de ziua lui, sa ne bucuram si sa traim prin ochii lui sinceri, zambaciosi si zglobii, sa vedem ca viata poate fi frumoasa (dincolo de orice greutati, tristeti sau incercari), privind prin el, prin ochisorii lui magici, prin zambetul lui delicios, prin respiratia lui calda.

Dupa petrecerea de la 1 anisor – taierea de mot organizata in familie, alaturi de cei dragi, iata ca a venit momentul in care a traiat prima lui petrecere la gradi, inconjurat de copii, prima petrecere in lumea lui, in care e atat de fericit, chiar daca noi nu regasim in ea (ci doar din umbra). Acolo e el, el si colegii lui, el si prietenii lui, el si povestea lui. Acolo isi doreste sa mearga in fiecare dimineata cand se trezeste si zice “Gaaaadiiii, tatiii!” Acolo isi cunoaste colegii pe nume si ii striga de multe ori si acasa. Acolo invata sa fie independent si increzator, invata ce inseamna sa apartii unui grup, acolo invata “sa supravietuiasca”, acolo invata sa fie descurcaret, sa ceara ajutor la nevoie, acolo invata puterea exemplului si se dezvolta in directii noi, sociale, capatand “forte magice”, pe care acasa nu ar avea cum sa le deprinda, oricat de multa silinta ne-am da noi, ca parinti.

Petrecerile copiilor trebuie sa fie ale lor, nu ale noastre. Trebuie sa fie petreceri cu activitati pentru copii (baloane, baloane de sapun, bratarele fosforescente, muzica vesela pentru copii, coifuri, jocuri, culori, dans, aplauze, tipete si chicoteli, fluiere, topogan, mingi, tort, “la multi ani”, de suflat in lumanarele, voie buna, energie, un strop de magie, personaje din desene, etc.), iar participantii sa fie copii. Petrecerile astea sunt bucatele din lumea copilariei si asa trebuie sa ramana. Putem organiza petreceri pentru noi, cu adulti, dar in petrecerile prichindeilor trebuie sa fie COPII si oameni cu suflete de copii.

Asadar prichindel a bifat prima lui petrecere in lumea puiutilor de om si suntem tari bucurosi de minunea pe care ne-a daruit-o destinul, de veselia lui, de inima lui maaare si totodata suntem mandri si fericiti ca e iubit si apreciat pentru ceea ce este el – singurel, zi de zi, fara ghidajul nostru acolo, fiind maxim de sincer si natural, in lumea lui magica.

Pentru aceasta petrecere, e cazul sa multumim din suflet fetelor – Adina, Cami si Simona pentru ca au pus suflet din proprie initiativa si pentru ca au organizat cat se poate de frumos si vesel aceasta zi grozava si colorata, pentru puiutul nostru.

E un sentiment tare frumos sa vezi persoane (teoretic straine) ca fac lucruri/gesturi minunate si din suflet pentru copilul tau. E un sentiment magic si unul de apreciere si incredere, e un sentiment care totodata impune si cere respect reciproc si se bazeaza pe comunicare si intelegere, dar de asemenea e o “inhamarea” la o relatie frumoasa si de durata, cu oameni care isi pun amprenta pe dezvoltarea esentiala a copilului tau (cea mai de pret minune din viata ta) – din toate punctele de vedere.

Multumim tuturor celor care ne-ati fost alaturi in acesti 2 ani, celor care ne-ati transmis ganduri calde in aceasta zi, pentru ca sunteti parte din poveste! :*

1 COMMENT

  1. Poate va intereseaza faptul ca exista un catalog online al locurilor de joaca si firmelor de organizari petreceri pentru copii, unde gasiti circa 100 de firme inscrise.
    Inscrierea firmelor din domeniu este gratuita.
    Gasiti acest catalog online gratuit la http://www.petrecericopii.eu.
    De asemenea, intrucat am eu chestia asta in cap (ma relaxeaza, nu glumesc), imi place sa fac in timpul liber cataloage online, am unul pentru firme de ursitoare de botez si unul pentru firme care inchiriaza animatori pentru petrecerile copiilor.
    Daca va intereseaza mai multe despre ele, pot sa va povestesc, dati-mi un e-mail.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here