M-am nascut obosita

0
627
views

Se pare ca si atunci cand trebuia sa “ma nasc”, la mijlocul drumului, m-am blocat eroic, poate pentru un pui de somn, astfel incat a fost nevoie de interventie chirurgicala, de cezariana.

Intotdeauna mi-a placut sa dorm si am simtit somnul ca pe un mod frumos de relaxare, de reculegere, de care de multe ori m-a facut sa vad lumea altfel, sa-mi pun ordine in ganduri. Nu de putine ori mi-a fost dat sa visez cu ochii deschisi, cum dorm. Pe mine, uneori somnul e o arta, e un hobby.

m-am nascut obosita keep calm and love sleep

Pe langa partea cu dragostea mea pentru somn, am o alta “calitate”: cea de a fi o persoana cat se poate de statica (ca sa nu zica comoda din cale-afara:D). Da, niciodata nu m-am pasionat plimbarile kilometrice, sau mersul bezmetic pe jos, iar principiul ca “miscarea e sanatate curata” nu functioneaza si la mine, chiar pot spune, ca ma imbolnavea doar gandul.

Astazi, ca mama, mi-am abandonat eroic, fara drept de apel, cele doua rasfaturi totale, asa cum n-as fi crezut vreodata ca pot sa fac asta de buna voie si sunt socata ca am reusit pur si simplu, avand in vedere cat de constienta e aceasta schimbare si totusi sunt bine, supravietuiesc chiar. 😀

Astazi chiar am dreptul sa ma declar obosita, sa vreau sa dorm caaat mai mult, dar cu toate astea, pe cat sunt de epuizata in unele clipe, pe atat de multa energie regasesc in mine pentru a tot mesteri prin casa zi de zi: curatenie, ordine, mancare, calcat, spalat, pregatirea biberoanelor si dozelor pentru bebe, plati, bugete, liste de cumparaturi, etc. mai am si putere sa ne plimbam pe-afara, ore in sir, in care eu merg pe propriile picioruse pentru ca nu e ok daca stam doar intr-un loc, mai am putere si bucuria de a ne juca, de a citi, de a ne uita la desene si discuta, de a face baite, de a ne schimba, de a face gimnastica, masaj, etc.

Azi orele de somn prinse sunt mult mai pretioase. Azi, printre atatea activitati pe care le am de facut zilnic, am dreptul sa ma simt mai obosita ca oricand, dar culmea e ca astazi o fac cu tot dragul, dar cu siguranta doar pentru ca am cel mai frumos motiv: al meu ingeras. Azi oboseala e frumoasa, pentru ca ai multumirea sufleteasca suprema, sa traiesti la intensitate maxima intreaga viata de mamica, cu acte in regula, sa te descurci, sa te organizezi alaturi de tatic, sa iti aduni din strafunduri orice farama de energie… pentru ca poti, pentru ca Dumnezeu ti-a dat-o odata cu puiutul. 🙂

Sursa foto: Weheartit.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here