E datoria mea sa nu mai tolerez!

0
465
views

M-am hotarat! Viata te schimba, oamenii te schimba, experientele te schimba, dezamagirile te schimba, succesul te schimba.. E clar ca niciunul dintre noi nu mai este naivul din gradinita, copilul din scoala, visatorul din liceu, idealistul din facultate. 

Astazi privesc peste umar la drumul meu, la trecut si vad o copila firava si naiva, visatoare, cu sperante, cu incredere nemarginita in oameni, in intentiile lor bune. Fetita asta o vad crescand, o vad adunand bucatele din viata ei, picatura cu picatura, aduna un geamantan si il trage dupa ea.  

mama leoaica cu aripi de foc

Devine tot mai greu, furtuni, nori, soare, toate ii ating chipul, dar tot paseste optimista si increzatoare in oameni mai presus de orice. Tot isi taraie geamantanul cu o mana si cu cealalta isi tine zambetul si stie in adancul sufletului ca e sansa ei, scaparea ei de care trebuie sa se prinda cu dintii.

Are momente in care geamantanul devine usor, in care vede pe manere mai multe maini, in care picioarele-i plutesc, in care aripile tinute de alte maine o fac sa isi simta sufletul cu adevarat, sa-si traiasca zambetul sincer, fara sa fie nevoie de proptele. Si-apoi mai vin momente in care cade, in care isi raneste genunchii, pentru ca mainile nu mai sunt, geamantanul devine iar greoi, dar ea continua sa adune in el si sa mearga mai departe, desi vede si simte o parte din mainile salvatoare, ca acum incearca sa-i tina gleznele pe loc si-i toarna venin la picioare.

Astazi copila naiva inca mai crede in oameni, inca mai crede in zambete, inca mai crede in puterea cuvantului si-a bunului simt, dar astazi mai mult ca oricand, stie ca nu va mai tolera nimic din ceea ce nu va simti ca e corect pentru sufletul si mintea ei, pentru ca astazi, pe langa toate crezurile ei, pe langa geamantan, are la piept o farama de viata din ea, o ramura noua ce creste incet si sigur, ce are nevoie sa se hraneasca din ea cu seva curata, pura, sincera si dreapta.

Astazi stie ca nu va tolera veninul, ci il va arde si va trece prin el, fara frica, privind inainte. Astazi stie ca trebuie sa fie modelul de buruinta, de etica, de demnitate, de respect, de incredere, de lupta si daruire, de gandire dreapta, de suflet curat si sincer.

Astazi. cu mintea linistita si senina, stie ca nu va mai permite nimanui sa-i taie aripile, pe care acum trebuie sa le foloseasca pentru a-si invata ramura sa zboare lin si curat, asa cum ea a visat candva ca o va face. Astazi stie ca nu va tolera ceva ce ar ingenunchia-o nedrept. Stie ca poate si trebuie sa zica si “NU”.

Astazi va tine piept furtunilor cu capul sus si cu picioarele infipte adanc in pamant. Astazi va fi de neclintit. Astazi aripile ei vor bate atat de tare incat vor arde gandurile negre si rautatea celor din jur. Astazi va calca pe tepi cu venin, dar nu va pleca capul catre mainile ce-ncearca sa-i tina gleznele. Astazi are in inima ei antidotul.

Astazi va musca din zambetul si optimismul ei, pana la sange, pentru ca astazi are motivarea suprema sa nu mai tolereze nimic din ceea ce ii face rau, nimic din ceea ce ii zduncina starea de bine, credinta din ea, motivarea sa lupte pentru tot ce a renuntat candva. Astazi isi stie atuurile, meritele, limitele, fortele, drepturile si stie ca timpul ei e valoros

Astazi pisica adormita e o leoaica, una cu aripi de foc! Astazi e MAMA! 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here