Cum te simti cand lovesti o bucatica de om – un suflet de copil, bruta ce esti?

0
517
views

Ce simti cand iti lasi copilul, oricum cu o bucata de suflet tremurand in maini necunoscute, cand incerci sa te incarci cu munti de incurajari ca “va fi bine, e in siguranta, e ok, asa am auzit, lumea spune, x e multumita…” etc.? Ce simti cand afli ca existe brute de femei, de mame chiar, care lovesc copiii altor mame? Ce simti cand vezi o nenorocita de inregistrare sau mai multe in care copilul altei mame este umilit, lovit si maltratat de o astfel de bruta?  Ce simti cand te gandesti ca acel copilul din mainile ei ar putea fi al tau? Ce simti cand chiar e al tau?

copii batuti in gradinite

Sursa foto: www.thejournal.ie

Innebunesti? Tremuri? Plangi? Ramai fara aer, muta, paralizata? O calci in picioare, cu viteza trenului, fara drept de apel, asa cum al tau copil sau orice alt copil nu a avut nicio aparare, in mainile si furia si cretinismul ei? Ce specie (ca de om nu poate fi vorba) se poate numi o astfel de vietate ce loveste cu salbaticie o mana de pui de om fara pic de aparare?

Cum sa profiti, cum sa distrugi si sa calci asa in picioare si la propriu si la figurat niste copii de varsta gradinitei? Chiar nu te mustra constiinta? Chiar nu te doare ceva in tine, cum ar fi o urma de suflet? Cum sa umilesti astfel pe cineva pe care trebuie sa protejezi, caruia trebuie sa ii asiguri siguranta, protectie, incredere, de care trebuie sa ai grija sa ii hranesti frumos si parinteste sufletul, caruia trebuie sa ii pastrezi copilaria sfanta si colorata? Cum, cum, bruta ce esti? 

Da, toti avem probleme personale, frustrari, tristeti, dar cum sa ni le rabufnim pe copilasi de gradinita? CUM? Cu ce drept? Cum te face sa te simti ca lovesti o bucatica de om – un suflet de copil? Loveste intr-un sac de box, nemernico! I-ai privit vreodata in ochi? Le-ai vazut macar pentru o secunda lacrimile, frica, durerea? Le-ai privit vreodata manutele cu care incearca sa se fereasca de palmele tale furioase? Ai idee ce sacrificii fac parintii acestor copii, prin ce au trecut in viata, ce poveste au in spate? Le mai iei si bani pentru loviturile aplicate copiilor?

Mi s-au umplut ochii de lacrimi si mi-a fiert creierul in cap de fiecare data cand am dat peste video-uri cu copii loviti cu enorm de multa brutalitate si furie, copii umiliti, copii de cativa anisori. Si nici macar nu am avut puterea sa le vad cap-coada, dar cateva secvente de inceput mi-au fost suficiente pentru a-mi bloca respiratia. Ce sanse au acesti copii sa infrunte asemenea ura si bataie de joc?

Sunt socata pentru cateva secvente, de cateva secunde, pe care nu reusesc sa le inchid in timp util pentru ca imi fac rau, de la distanta, pentru ca urla sufletul in mine de durerea pe care o resimt cei mici, pentru ca nu am nicio putere sa ii salvez, sa le alin sperietura si neputinta… d’apoi ei mititeii care primesc zi de zi aceste tratamente?

Uff doare, doare tare sa stii ca astfel de brute umbla printre noi, ca zambesc, ca iti iau banii si iti “protejeaza” copilul cum pot ele mai “bine si mai frumos” – ceea ce ai tu mai scump pe lumea asta. Si fara nicio urma de regret, fara nicio jena, fara nicio frica de puterea divina, de constiinta, de nimic… Pentru mine, aceste personaje nu au dreptul sa respire si punct!

Si parca nu ar fi suficient, mai tare ma infurie si atitudinea unor parinti – complici sau partasi la acest stil de educatie, sau mai degraba lipsa oricarui gest decent si normal de a salva copiii aia, de a aplica pedepse in astfel de cazuri – dereglari mintale, ca altfel nu pot sa le clasific.

Mai grav este ca in loc sa ne privim mai mult copiii, sa discutam in stanga si-n dreapta, sa gasim solutii poate, sau macar sa ne straduim sa gasim, inchidem ochii la o lume atat de pura, transformata intr-un calvar sumbru si scarbos – devenind astfel complici. Trist si in continuare ma ia cu fiori de nervi, de teama, de neputinta si de durere… gandul la asemenea nenorociri varsate pe omuleti atat de mici si fara pic de aparare in fata inumanului!

Si-atunci ramane sa ne intrebam daca nu cumva norvegienii au dreptate…? 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here