Cand folosim batista bebelusului?

0
1143
views

Batista bebelusului nu e o sperietoare. Ea poate fi foarte utila daca este folosita atunci cand este cazul, cand avem mucozitati care blocheaza respiratia corecta a bebelinilor. In urma discutiei cu medicul nostru pediatru, dar si cu cel ORL-ist despre utilizarea batistei bebelusului, am primit aceasta recomandare, pe care am regasit-o si la alte mame, de la pediatrii lor, dar totodata am auzit si mame, care cu siguranta din nestiinta, fie o utilizeaza necorespunzator la toaletarea zilnica, fie nu o utilizeaza deloc de spaima aspiratorului, astfel incat m-am decis sa transmit si eu mai departe, o atentionare:

-> NU utilizati excesiv si inutil batista bebelusului, la orice muculet pentru ca se pot provoca iritatii ale cailor respiratorii, rinite, etc. dar NU EZITATI sa o folositi cand este nevoie, cand intr-adevar e vorba de o raceala serioasa, cu mucozitati care stagneaza, infunda nasul si blocheaza respiratia, etc. pentru ca acestea pot provoca infectii, pot duce la otite, etc.

batista bebelusului

De preferat sa se utilizeze apa de mare – spray pentru nas, care are automat dozajul corect in fiecare puf, ser fiziologic, betisoare de urechi, pompite manuale, sau pompe speciale prin care fie trageti dumneavoastra cu gura – care pot fi eficiente punctual, fie conectate la aspirator – daca exista mucozitati care blocheaza respiratia, cand bebelinii nu pot/stiu sa-si sufle nasul corect pentru a desfunda, moment in care se foloseste fara probleme batista bebelusului atasata la aspirator.

Practic bebele isi poate scoate o parte din mucozitati singurel, (depinde si de cat este de racit evident) daca ii puneti apa de mare in nasuc, prin stranut, fara sa i se usuce mucoasa. Aceasta este varianta naturala si cea mai de dorit, dar daca nu se reuseste astfel atunci trebuie ajutat.

Nu e vorba ca poate fi agresiva, batista bebelusului, pentru ca aerul cu care trage mucozitatile (mai ales daca acestea sunt in spate, spre gat chiar) este dozat corespunzator, chiar daca aceasta se foloseste conectata la aspirator, dar e bine sa se aiba in vedere folosirea ei, cand e cazul, nu excesiv, ca o rutina zilnica, dar daca situatia o cere este foarte important sa nu lasam mucozitatile sa stationeze in nasucuri pentru ca apoi vor aduce infectii respiratorii de nedorit. Sanatate! 🙂

Sursa foto: Bebenou.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here