Cum tratam raceala la bebelusi?

0
1693
views

Tot mai multe mamici aud ca se plang in aceasta perioada de schimbarile climatice, de anotimpul nou care isi face simtita aparitia, ca bebeii lor sunt fornaiti, raciti, cu tuse, mucosi, stranuta, cu nasul infundat, etc. Inclusiv pe mine m-am auzit strasnic, cum am contactat rapid, pediatrul bebelinului meu la aceste simptome si am intrat pe “tratament”, mai ales ca eu si tati am fost atinsi bine de raceala, bebe doar un inceput (stranutat, putina tuse, scos mucozitati, fara febra) pe care i l-am cam retezat se pare.

cum tratam raceala la bebelusi

Sursa foto: Mamistietot.ro

Asadar iata ce am facut noi (si inca facem), dar trebuie musai sa cereti sfatul pediatrului si sa nu luati masuri fara recomandarea acestuia, pentru ca depinde ce hotaraste medicul pentru fiecare copil in parte, in functie de istoricul acestuia, de simptomele avute, contextul, etc.:

– timp de 3 zile, de 3 ori pe zi:

– cum inca nu am implinit inca 6 luni, nu am inceput diversificarea pentru a avea un plus de vitamine sa ne ajute in lupta cu racelile si mai suntem si doar pe lapte praf, de 2 saptamani, inseamna ca avem imunitatea putin mai slabuta, asadar timp de 5 zile luam, tot la recomandarea medicului:

  • Vitamina C – 5 picaturi / zi
  • Isoprinosine sirop – cate 3ml X 2 / zi

– pentru tuse, gat iritat este spray – Tantum Verde

– zilnic continuat scosul la aer, plimbacelile, fara infofoliri inutile, cu o caciulita.

– zilnic, in special seara, pornit umidificatorul in camera unde doarme bebe, astfel incat indicele care arata umiditatea pe statia meteo, sa fie intre 50, chiar 60%.

– se mai poate pune si o ceapa taiata in 4 in camera. (asta nu am incercat-o inca)

Asadar, mergeti si vorbiti cu pediatrul si in functie de sfaturile acestuia ajutati-va bebelusii sa fie tratati corect, poate chiar dupa acest tratament, daca medicul vi-l confirma ca fiind bun pentru bebele vostru. Sanatate! 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here