10 lucruri invatate ca redactor online

0
2151
views

Dupa experienta pe post de ospatarita, am trecut la urmatoarea etapa, dupa ce am terminat facultatea: redactor online, in cadrul unei retele intregi de website-uri.

Am inceput incetisor cu 3 site-uri pe care le administram, pe care le actualizam zilnic, le verificam conturile de mail, raspundeam la comunicarile primite, etc.

Am inceput plapand, la un birou pozitionat dupa o usa si in apropierea unui cos de gunoi, pe care il consideram parte din biroul meu si care si azi ma bantuie si sta prin jurul meu pentru ca e existential. Acela a fost biroul incepatorilor care au pasit rand pe rand in companie, asa ca avea deja traditia lui.

Tot plapanda am venit cu un sandwish pentru pauza de pranz, asa cum venea fiecare incepator in prima lui zi, pentru ca mai apoi sa remarc ca ne putem bucura de bucatarie, de microunde si de papica in toata regula alaturi de colegi, la hahaieli si povestiri.

Rand pe rand dezvoltandu-mi abilitatile de multitasking si de eficienta si din dorinta de a face tot mai mult, de a afla chestii noi care ma pasionau, am ajuns sa adun site dupa site si sa le administrez chipes.

Daca ar fi sa enumar 10 lucruri pe care le-am invatat in cadrul acestui post, acestea ar fi:

1. Trebuie sa fii organizat si sa ai schitat un plan de care sa te tii – practic esti o combinatie de mini-robotel cu sclipiri de creatie.

2. Trebuie sa stii sa te exprimi clar, corect si cu bun-simt in scris (abilitate pe care mi-o dezvolt continuu, precum vorbele unei colege si prietene “daca vreodata vei vrea sa te desparti de cineva cu care te-ai certat, dar sa ramaneti prieteni, roag-o pe Andreea sa-ti scrie un mail catre acea persoana”) :D; este obligatoriu sa stii sa scrii un mail, sa stii sa citesti un mail, sa folosesti tehnologia in limita bunului simt.

3. Imaginea conteaza, astfel incat un continut folositor, important trebuie imbracat intr-o forma estetica frumoasa, care sa fie citita, perceputa cu usurinta de receptori.

4. Fii prietenos si uman, astfel incat mesajul tau sa fie inteles astfel, sa transmiti incredere.

5. Respecta-ti colegii, colaboratorii si cititorii!

6. Fii prompt si nu dormi in papuci! Fii eficient!

7. Fii zen style! In cazul in care esti instigat la nervi si raspunsuri mai dure, opreste-te pentru cateva secunde, aduna-te, respira si raspunde-le acestora cu calm, explica-le si fa-i sa inteleaga ca tu esti cel care le intelege plangerea si pentru ca iti pasa de ceea ce cred ei, le raspunzi frumos si le induci sa te tradeze cu respect!

8. Fii parte din echipa! Si da, intelege de unde vin banii, ca pana si reclamele enervante de pe site-uri iti sunt folositoare, chiar daca nu le iubesti in totalitate. Si da, intelege ca echipa tehnica (“it-istii” bondarei – de la casti) este formata din oameni care nu mananca alti oameni, care se pot hahai si pe care te vei baza la greu. Munca ta functioneaza doar alaturi de munca celorlalti. Mentine legatura constanta cu celelalte departamente, incearca sa intelegi sistemul si sa fii sprijin pentru ele, pe cat posibil.

9. Pastreaza arhive ale activitatilor, mailurilor, organizate eroic intotdeauna!

10. Bucura-te de ceea ce faci si incearca sa-ti faci meseria cu placere!

Spor! Si evident… va urma! 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here