Toiagul batranetilor si nebunia tineretilor

4
5068
views

Asa definea Anton Pan vinul si se pare ca are dreptate si astazi…

O noua saptamana si-a anuntat finalul, astfel incat un eveniment si-a facut locul printre nameti si activitati normale de sambata: de impachetare, despachetare, trebaluieli casnice, etc.

Asadar ne-am adunat o ceata de bloggeri ieseni, intr-un autocar de la Icar Tours, organizati chipes de Andreea si Dragos si ne-am dus la Visani, la gazdele Gramma Wines, care ne asteptau cu drag. O parte din drum am mers cu autocarul, dar o parte pe jos (mai mult de 700 de metri, ce-i clar, dar am rezistat eroic). Am avut parte si de bomboane yammy de la Sabina, care a fost sarbatorita zilei (La multi ani frumosi, again!) asa ca am inceput, cu incredere, expeditia.

Ajunsi la destinatie, am fost plimbati prin crama unde am degustat vinuri, rand pe rand, din tancurile care stateau marete. Am vazut cum se pun etichetele, cum se pune dopul, cum se lipeste eticheta de pe dop cu un “uscator” special (seamana putin cu cel de par, doar ca e mai puternic).

Am vazut aparatura cu care se despart ciorchinii de bobitele de struguri. Am aflat ca vinul Gramma a ajuns in Japonia, in magazinele Mega Image din Bucuresti, pe langa restaurantele iesene. Am degustat vinuri din 2009, din 2011 si 2012, majoritatea albe, dar am degustat si un vin rosu yammy.

De asemenea am aflat ca strugurii sunt adunati din vie, in ladite, pentru ca cei de la Casa Olteanu au grija sporita fata de ceea ce inseamna calitatea unui vin bun, ceea ce e cel mai important in orice activitate / domeniu lucram.

Cel mai mult mi-a placut partea cu imbutelierea personala a sticlelor de vin. Fiecare blogger a luat cate o sticla goala, a umplut-o cu vin direct din tanc, dupa care am pus-o pe un aparat unde i-am pus dopul de pluta, urmand a-i pune o eticheta (“hainuta” de dop) pe care am lipit-o de sticla cu ajutorul acelui “uscator” special, dupa care am mers si ne-am pus eticheta, urmand a ne stampila sticlele, rand pe rand.

Personalul este extrem de amabil, zambacios si vorbaret. Am fost serviti si cu gustarele, cu mere si branzeturi, pentru a putea simti mai bine aromele vinului. Ni s-a povestit cum a aparut numele gramma, cum se serveste vinul pentru a-i putea simti adevarata savoare, de la vizual, olfactiv si gustativ.

Simturile noastre erau dezvoltate si datorita frigului care isi facea de cap, daca stateai pe loc si nu te hahaiai corespunzator. Evident alaturi de Alexandra, Anda, Madalina, IuliaAlice si Zaza am experimentat pozatul pe sistemul “si-a mai venit un elefant”. De asemenea am asistat si la un moment special: recitarea unei poezii “Toast”, de catre Crina.

De asemenea a avut loc si un concurs cu idei creative de titluri de site-uri / blog-uri dedicate vinurilor, castigatorii fiind Florin si Etienne&Mada (Etienne a castigat cu un sloganul – “vorba de duh” a Madalinei, drept urmare, i-a cedat rapid ei din pura si sincera dorinta, nefortat de imprejurari, fara vreo amenintare… tirbusonul cel rosu de la Frarom Iasi).

Asadar sunt adevarate vorbele lui Alexander Fleming “daca penicilina face omenirea sanatoasa, vinul a facut-o intotdeauna bucuroasa”, pentru ca pe noi ne-a inveselit si ne-a deschis pofta de razaceli si voie buna! Per total a fost o zi reusita, cu oameni frumosi, veseli, care te incarca de energie! 🙂

PS: pozele sunt de gasit aici.

“Binecuvantata fie vita de vie si femeia, singurele daruri ale naturii care produc bucurie deopotriva si saracului si bogatului.” (Maria Tereza)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here