Suflete din sperante

0
746
views

Da, astazi au avut loc tot felul de activitati dedicate “Zilei internationale a sindromului Down”. In Romania sa ai un astfel de sindrom sau orice alta boala, chiar si faptul ca porti ochelari poate fi un semn marcant. Intr-adevar cred ca iti trebuie o tarie si un caracter special, sa fii un om cu totul deosebit pentru a putea creste, educa si sustine un astfel de copil, persoana.

Este o adevarata lupta cu viata, cu mediul si mentalitatile noastre, pe care cu greu pot sa mi-o imaginez, dar totodata ii respect enorm pe oamenii care au grija de astfel de copiii, care duc o lupta continua pentru drepturile acestora, care sunt persoane cu totul speciale, cu o putere de la Dumnezeu nemaipomenita, pentru ca nu oricine are increderea de a face acest lucru, de a se bucura de micile reusite care devin inestimabile in aceste cazuri.

Inteleg ca sunt persoane care nu se pot gandi, care nu cred ca au taria de a se ocupa de astfel de copii, dar ii admir pentru simplu fapt ca isi recunosc aceste limite. In schimb nu pot sa inteleg “glumele” si batjocora adusa copiilor si persoanelor care au probleme de sanatate de orice natura si asta as pedepsi-o fara pic de mila.

Spotul Campaniei O singura Voce pentru Dizabilitate initiata de CECD, este realizat pentru a trage un sistem de alarma si mi se pare ca transmite, mai mult decat e cazul, o realitate sumbra:

Daca putem ajuta cu ceva e bine, daca le putem sustine sperantele  si intinde o mana de ajutor, un zambet, o imbratisare e bine, dar daca nu, ar fi maxim de indicat macar sa ne abtinem de la rautati asupra acestor suflete nevinovate.

“Am impresia ca viata e impartita in doua mari categorii: osanditi si nefericiti. Cei osanditi sunt, ma rog, bolnavi terminali, orbi sau, stiu eu, schilozi. Ma mir că supravietuiesc… Toti ceilalti sunt nefericiti. Asa ca ar trebui să fiti recunoscatori ca sunteti nefericiti, pentru ca, de fapt, sunteti cei norocosi.” (replica din filmul artistic Annie Hall, scenariu de Woody Allen)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here