Vezi-ti de treburile tale!

0
1181
views

De cate ori vi s-a intamplat sa va treziti asaltati de persoane care nu se pot abtine sa se bage in viata altora? De cate ori v-ati bagat voi in viata altora? Cu siguranta raspunsul este afirmativ la ambele variante, intr-o oarecare masura.

Intr-adevar sunt momente in care urasc sa aud pe X si Y dandu-si cu parerea despre cum ar trebui facuta aia, cum ar trebui facuta cealalta. Oameni care nu ma cunosc deloc, care nu au habar cine sunt, ce mananc, ce urasc, ce iubesc si totusi se trezesc sa-si dea cu parerea despre viata mea, de parca am fi prieteni de-o viata.

Urasc arogantii care se dau destepti, care imi dau lectii de viata cand ei nu au realizat nimic in viata. Urasc persoanele care nu-si vad lungul nasului si care considera ca dintr-un anume motiv imi pot tine lectii de viata si demonstra cat de intelepti sunt ei, care se lupta din greu sa demonstreze ceva, cand nimeni nu le cere nimic.

Tind sa cred ca ei, se simt complexati, inferiori, si se comporta astfel pentru ca au nevoie sa-si confirme existenta, peste masura in fata celorlalti. Nu am nevoie de oameni care sa ma compare cu nimeni, care sa-mi demonstreze ca sunt mai buni sau mai rai ca mine. Eu sunt eu si nu ma intereaza fandoseala ieftina!

Da, totodata ma bag si eu poate in viata altora, dar tind sa cred ca imi permit acest aspect in fata prietenilor, persoanelor cu care am mancat, am ras, am plans, persoanelor care ma cunosc si pe care tind sa cred ca le cunosc, in limita bunului simt.

Iata si o povestioara draguta, din care se poate extrage o morala tareee educativa (inclusiv pentru trancaneala mea, de multe ori inutila):

“Un cal deprimat se tolaneste pe jos si nu mai vrea pentru nimic in lume sa se ridice. Stapanul disperat, nereusind sa-l convinga sa se ridice, cheama veterinarul.

Acesta sosi imediat, examineaza animalul si zice:
– Aaaa, e foarte grav, singura solutie sunt aceste pastile pe care i le vei da cateva zile; daca nu reactioneaza, trebuie euthanasiat.

 Porcul a auzit totul si fuge la cal:
– Ridica-te, altfel se sfarseste rau!!!

Dar calul nu reactioneaza si da incapatanat din cap. A doua zi, veterinarul vine din nou sa vada efectul pilulelor:
– Nu reactioneaza, mai asteptam o zi, dar cred ca nu sunt sperante! Porcul auzind tot, fuge din nou la cal
– Trebuie sa te scoli, altfel vei pati mari necazuri!

Dar calul, nimc! A treia zi, constatand lipsa progreselor, veterinarul ii cere stapanului:
Du-te dupa carabina, a venit timpul sa-l scapam pe bietul animal de chinuri!

Porcul fuge disperat la cal:
– Trebuie sa reactionezi, e ultima ocazie, te rog, astia sunt gata sa te omoare!!!

Calul se ridica, se scutura, face cateva miscari de dans, o ia la fuga in galop si sare cateva obstacole.

Stapanul, care tinea mult la calul sau, foarte fericit ii spune veterinarului:
– Multumesc mult, esti un medic minunat, ai facut un miracol! Trebuie neaparat sa sarbatorim evenimentul! Haide sa taiem porcul si sa facem o masa mare!” 

Morala Zen: Vezi-ti de treburile tale!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here