Pierzi astazi… pentru a castiga maine?

0
720
views

Nu de putine ori in viata ni se intampla sa pierdem. Pierdem timp, bani, oameni, amintiri… ne pierdem pe noi. Ne ratacim, ne lasam prada grijilor zilnice, neajunsurilor materiale, vrand tot mai multe, dorind tot mai multe. Cu cat ajungem sa ne implinim un vis, cu-atat parca nu ne bucuram ca atare, ci deja ne gandim cum sa-l bifam pe urmatorul de pe lista.

Pierdem relatii, prieteni, iubiri, pierdem sarcini, pierdem copii, pierdem parinti, frati, surori, bunici. Uneori mult prea devreme, uneori prea pe neasteptate.

Pierdem bani, pierdem joburi, pierdem oportunitati de afaceri, pierdem pasi importanti in cariera.

Pierdem timp, momente, asteptari, dorinte, sanse, pierdem incredere, pierdem respect.

nu stii niciodata cand incepe de fapt marea frumusete a vietiiSursa foto: Howtobeincurablyhappy.blogspot.com

Ne pierdem pe noi, ne pierdem viata. Uitam ce ne dorim cu-adevarat. Avem prea multe variante din care sa alegem sa visam, ne concentram prea mult la procesul de selectie si ajungem sa renuntam. Sa renuntam la noi, sa lasam totul balta, sa lasam lucrurile in mana lui Dumnezeu, in mana destinului. Lasam sa se ia decizii asupra noastra. Suntem indecisi si asta ne oboseste.

Cu toate acestea suferim, de fiecare data cand pierdem ceva, mai ales cand decizia de pierdere, de renuntare nu ne-a inclus deloc si pe noi, ci doar ni s-a comunicat o pierdere a unei parti din noi. Obosim din nou. Renuntam din nou. Ne spargem din nou. O noua rana, un nou inceput. O luam de la capat.

Si intr-un final, intelegem. Am pierdut pentru a face loc noului. Ceva sau cineva ne va umple golul. Vor ramane urme, vor ramane umbre, eventual un gust amar, sau din contra un sentiment deasa a fost sa fie” / “tot raul e spre bine” / “lucurile in viata se intampla cu un scop anume”. Toate momentele triste, dureroase se dovedesc mai apoi a fi lectiile cele mai importante din viata noastra, pe care s-ar putea sa ajungem sa le pretuim cel mai mult de fapt, dupa ce apele se linistesc, dupa ce intelegem ce plan avea universul cu noi.

nu-ti pierde speranta, niciodata nu stii ce-ti va aduce ziua de maineSursa foto: Pinterest.com

De asemenea exista varianta in care alegem noi sa renuntam, sa pierdem, ceva ce nu consideram ca ne mai apartine. Alegem sa pierdem sau ne dezlegam de ceva, de cineva care ne tinea in loc. Alegem sa mergem mai departe, sa punem capat, decidem sa nu mai pierdem astfel timp pretios din viata noastra alaturi de oameni, de locuri carora simtim ca nu le mai apartinem. E grea si o astfel de decizie. E greu sa pierzi, dar e greu si sa recunosti ca ai pierdut si ca e cazul sa mergi mai departe.

Sunt suflete care dispar din lumea noastra, pentru ca altele noi sa apara, sunt suflete care nu se nasc, pentru ca ni se da un ragaz, pentru ca ceva minunat sa urmeze la timpul potrivit. In viata totul se plateste. Chiar si viata! Cu viata! Cand pierdem ceva sau pe cineva facem loc unui nou drum, ce ne-a fost scris sa-l parcurgem de fapt. Pierdem azi, dar aproape sigur, vom castiga ceva mai bun, mai frumos… maine! Poate parea nedrept, dar roata se invarte pentru fiecare si cu cat e mai dureroasa o pierdere, cu atat devine mai dulce o regasire!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here