Din lumea jocurilor…

1
548
views

Scriam intr-un articol anterior cam care au fost inceputurile mele de “calculator-ista“. Cateodata ma gandesc cat de usoara pare viata cand esti intr-un film sau intr-un joc. Mi-amintesc tot pe la inceputuri cu cata pasiune si suflet jucam tot felul de joculete care mai de care mai stupide, de logica, de strategie, de pierdut vremea. Mi-amintesc cand accesam jocurile din DOS, cand lucrurile nu erau chiar asa simple. (zici ca am o mie de ani, ca am copilarit cu Tutankhamun – mu ha ha!)

De asemenea a venit apoi vremea Facebook-ului, a telefoanelor cu Magazine Online, a tabletelor, etc. de unde, evident ca am testat si eu de exemplu: jocuri cu ferme ingrijeste ferma, dezvolta ferma, ai grija de ferma, creste ferma, etc. sa am grija de terenul, de plantele, florile mele. de gardul meu, de animalutele mele, de casuta mea eventual, etc. Mi-au placut si astea, atat cat sa am timp de “pierdut”, de fapt un timp in care imi puneam putin creierul pe Pause pentru chestii hard si in care alegeam sa fac ceva fluffy, fara prea multa concentrare. 🙂

jocuri ferme calculator

M-am mai “implicat” la un moment dat intr-un joc in care imi faceam un adevarat orasel, cumparam, vindeam, construiam, etc., apoi drag tare mi-a fost Volfied sau Iepurele Jack, sau Mario, sau Atomic Bomberman (jucat la dublu cu sorela mea).  Pana am ajuns sa-mi traiesc cu adevarat, propriul joc, propria viata, cu propriile decizii pe care le am de luat. Si e cu mult mai palpitanta, ce-i drept.

Acum, suntem la etapa in care incepem sa adunam cutii cu jucarii pentru bebe, care isi manifesta inca interesul pentru cele pe care nu le-a vazut recent, asa ca i le rotesc, sa nu se plictiseasca maxim, desi mai mult de cateva minute nu se poate concentra pe o jucarie. Printre altele pare pasionat mai degraba de carticele, de telefon, de telecomanda, de ofertele Lidl, etc. In schimb, jucariile de astazi par sa fie mult mai atractive pentru noi, cei mari, care inca avem pasiuni de a ne juca si a sta gura casca la ele.

Simt ca mai avem putin pana ne va da el lectii despre cum se joaca acum copii pe tablete, cum isi pun singuri joculete de care tu habar nu ai, cum trec nivel dupa nivel, cand tu n-ai reusit sa treci de primul… si tot asa. Noi sa fim sanatosi ca ne-om descurca, atat timp cat vom stim (inca) cum sa aprindem lumina, sa tragem apa, sa descuiem usa, sa deschidem frigiderul, etc. pentru ca la cum avanseaza zi de zi tehnologia, am senzatia ca vin vremuri grele si trebuie sa ne tinem dupa ele catusi de cat, ca altfel am incurcat-o. 🙂

Voi ce joculete ati testat? 🙂

1 COMMENT

  1. Eu inca imi construiesc cu drag orasele, saturi si alte cele, in special dimineata la cafea 😛 Mi se pare tare relaxant sa ma mai deconectez cateodata in felul asta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here