10 motive pentru care te iubesc… inca

1
1172
views

Incerc sa imi dau seama ca desi ma deranjeaza multe aspecte la tara asta, la oamenii care o populeaza, desi nu ma omor deloc cu patriotismul, desi am fost fermecata cu totul la prima iesire din Romania, am 10 motive pentru care iubesc INCA Romania, pentru ca stiu ca mai ai ce sa vezi in ea, mai are potential de oferit:

1. Familia si prietenii mei sunt aici.

2. Avem atatea locuri minunate in care am fost si pe care as vrea sa le revad: Sibiu, Maramures, Delta Dunarii, Ceahlau, Balea Lac & Transfagarasan, Sighisoara, Brasov & imprejurimi, etc.

3. Avem atatea locuri minunate in care n-am ajuns inca si imi doresc sa le zaresc, locuri cu care as putea sa concep o intreaga harta obiective turistice: Timisoara, Muntii Apuseni, Lacul inghetat din masivul Parang, Portile de Fier& Defileul Dunarii, Gura Portitei, Cascada termala de la Toplita, Parcuri si Rezervatii naturale etc. – acestea sunt doar cateva, dar sunt atatea locuri magice, nedescoperite inca, care nici nu imi vine sa cred ca fac parte din aceasta tara, calcata in picioare tot de noi.

Sursa foto: Cesavezi.ro

4. Deocamdata tind sa cred ca imi ofera o oarecare siguranta sufleteasca, in care vreau sa cred pentru mine, pentru familia mea si pentru prietenii mei.

5. Mai pot sa gasesc inca produse naturale catusi de cat pe care sa le savurez cu drag.

6. Pot simti mirosul ierbii, adierea padurilor, crestetul muntelui si valul marii – toate intr-o singura tara.

7. Inca mai avem ramasite de istorie cu care sa ne mandrim si inca mai avem sperante ca ne va fi bine candva, cand generatiile se vor schimba cu totul.

8. Pot sa vorbesc in limba mea fara niciun fel de rusine, emotie, teama.

9. Taramul amintirilor mele este bine inradacinat si legat strans de oameni, locuri si momente autentice, care m-au facut omul care sunt astazi.

10. Vreau sa cred / sper in copiii nostri, ca vor fi capabili sa ia decizii destepte, sa aleaga frumos si cu sufletul si cu mintea, astfel incat sa se bucure de ce mai poate oferi aceasta tara, cu adevarat, astfel incat sa valorifice tot ce e posibil si sa duca mai departe generatiilor viitoare.

Voi mai iubiti Romania? 🙂

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here