Branza calcica – facuta in casa (dupa 6 luni)

0
3745
views

Eu sunt o meega fana branzeturi si recunosc ca in adancul sufletului meu, mi-as dori sa fie si bebe, dar asta depinde strict de el. Eu pot doar sa-i pun la dispozitie tipurile de lactate astfel incat sa vedem ce-i place. 🙂

Asadar in saptamana a treia de diversificare i-am facut si dat pentru prima data branza calcica, pusa in piureul de legume, pentru a avea timpi de digerare apropiati.

branza calcica facuta in casa

Iata cum am preparat branza calcica in casa:

– am pus la fiert 1 litru lapte de vaca (de preferat sa aiba grasime cat mai mare – noi am luat Zuzu deocamdata);

– cand a dat in clocot laptele am adaugat 8 tablete de calciu lactic pisate;

– cand a inceput sa se precipite, am rasturnat compozitia intr-o strecuratoare (lapte scurs il puteti colecta intr-o oala si servi voi, il puteti pune la gatit, etc.) si apoi se clateste sub jet de apa rece.

Dintr-un litru de lapte iese cam o mana de branza (pentru ~3-4 mese). Se amesteca cate 2-3 lingurite de branza (restul la frigider, intr-o caserola bebe, pentru zilele urmatoare) cu piure de legume, de preferat (eu am testat si cu piure de fructe, desi au timpi de digerare diferiti) si i-am dat in prima parte a zilei lui bebe sa pape (~40gr de astfel de piure).

PS: se poate incerca si varianta cu mai putin lapte, ca sa iasa pentru una – doua mese maxim: la 250 ml lapte se pun 2 tablete de calciu.

Spor!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here