Bucatariile unesc oameni

0
678
views

Va povesteam intr-un articol anterior despre cat de important mi se pare sa ne imbracam viata in culori, ce pentru mine reprezinta energie si incredere. O culoare fie o purtam pe noi, fie o alegem sa o admiram in jurul nostru, fie ea de la mama-natura, fie prin achizitiile/alegerile facute in casa si viata noastra – exemplu prin domeniul amenajari interioare: mobilier, arta decorativa, tapiterii, varuri si vopsele, etc.

Astazi imi aruncam ochii, intamplator, pe niste idei de amenajare bucatarii, care mai de care mai colorate si ma gandeam cat de monotona se dorea a fi viata in anii trecuti cand gaseai 2-3 nuante de bucatarii, eventual acestea erau derivate din nuantele lemnului sau cele clasice si albe. Cu timpul industria mobilei a dezvoltat o paleta extreeem de larga de modele si culori, astfel incat in ziua de azi e extra greu sa faci alegeri din atatea variante, oferta fiind extrem de larga si fiind nevoie sa cauti alte criterii de departajare/de alegere.

bucatarie rosie

In ziua de astazi gasesti tot felul de sfaturi de amenajare bucatarii, sau case in intregime, sau chiar curti ce ajung sa devina adevarate capodopere de arta, gandite in cele mai mici detalii. Amenajarile interioare au ajuns sa fie un dimeniu extrem de interesant si ravnit, unul cerut in zilele noastre, beneficiind si de o oferta laaarga de produse care mai de care mai frumoase si care presupun anumite studii si ganduri pentru a le pune cap la cap, pentru a le potrivi intr-un tot armonios.

Mi se pare ca in bucatarii (chiar daca vrei o amenajare de bucatarie moderna sau una traditionala), mai ales in cele de apartament, este existential de gasit un echilibru intre frumos, intre estetic si util si mai ales ergonomic, care sa profite de fiecare spatiu cat de mic si sa il utilizeze cu brio. Bucatariile in general sunt camerele cele mai folosite dintr-o casa, in care se consuma poate cel mai mult timp, in care vrei nu vrei, parca si musafirii ajung sa prefere sa se adune in bucatarie, fie ca e una de dimensiuni reduse sau una spatioasa – gen open kitchen. Bucataria unei case uneste oameni, parerea mea, asadar trebuie sa fie vie, in culori dulci si calde, plina de viata si arome savuroase.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here