Sunt datoare sa traiesc!

0
703
views

Da, astazi am cel mai mare si mai bun motiv sa traiesc, sa vreau sa lupt pentru viata mea: un  puiut mic care este singurul care mi-a ascultat inima din interior, care are nevoie de mine ca de aer, care are nevoie de atingerea, de caldura si vocea mea pentru a se simti in siguranta si iubit. Nu ca ar fi fost nevoie, dar astazi ma simt mai datoare ca oricand sa nu ma dau batuta in fata oricaror greutati mi-ar fi scoase in drum si sa fac tot ce-mi sta in putere pentru a avea o viata lunga, pentru a preveni inainte de a trata, pentru ca astfel sa pot:

  • sa fiu alaturi de familia mea,
  • sa ma bucur de toate momentele petrecute impreuna cu cei dragi,
  • sa pot sa-mi vad puiutzul crescand, sa-i fiu alaturi in toate clipele importante din viata lui,
  • sa pot sa duc o viata frumoasa alaturi de sotul meu, alaturi de care sa imbatranesc chipes si sa ma bucur de pensionare,
  • sa “ma hahai” cu prietenii mei,
  • sa ma bucur de propria viata si sanatate!

StatisticaRecunosc ca la un moment dat am avut un vis oribil – cosmar in care aflasem ca sunt pe moarte.. si durerea mea a fost groaznica pentru ca imi vedeam sotul si familia, ramasi fara mine, urmand sa traiasca cu toate amintirile cu mine, cu toate lucrurile mele, etc. si ii vedeam cum sufera, cum imi simt lipsa, cum trebuie sa isi reia vietile fara mine. E infiorator de-a dreptul sa-i vezi pe cei dragi cum sufera. Nu pot sa va explic in ce teama, frisoane m-am trezit.

Asadar orice posibila durere de acest gen ar trebui evitata de oricine. Astfel e mai bine sa prevenim orice posibila cauza care ar putea aduce durere in sufletul celor de langa noi, care au de suferit cel mai mult, in cazul in care Doamne fereste, ajunge cineva sa treaca prin asa ceva. E evident ca trebuie sa traim in primul rand pentru noi, dar e posibil ca cei dragi sa reprezinte un motiv in plus, poate principalul care ne da curaj si putere sa facem tot posibilul sa luptam pentru viata noastra si a celor din jurul nostru.

De aceea, m-am decis extrem de rapid (fara sa stau mult pe ganduri) sa sustin Campania impotriva cancerului de col uterin initiata de Centrul Medical Medis Iasi. Da, oamenii acestia trebuie felicitati pentru implicare, pentru initiativa, pentru aceasta campanie.  Si cred ca orice femeie ar trebui sa se alature campaniei si sa aiba grija de sanatatea sa, mergand macar o data pe an la un control de rutina si sa isi faca un test Papanicolau, astfel incat sa evite cu orice pret sa fie una din cele 6 femei care mor zilnic din cauza cancerului de col uterin, in conditiile in care aceasta reprezinta a doua cauza de mortalitate, după cancerul mamar,  iar simptomele se manifesta doar atunci cand boala este la un grad mai avansat.  (sursa Medis)

Asadar, nu-i lasa pe cei dragi sa traiasca doar cu amintirea ta! Lupta pentru tine, pentru copilul tau, pentru sotul tau, pentru parintii tai, pentru cei dragi! Lupta pentru amintirile tale, pentru amintirile cu tine! 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here