Si timpul picteaza…

0
1334
views

Intotdeauna m-a pasionat pictura, arta, desenele pe panze, pe pereti, pe hartii, etc. In clasa a VII-a chiar am fost la cursuri de desen la Liceul de Arta din Piatra Neamt. Poate as fi continuat, daca pasiunea pentru calculatoare nu era si ea prin preajma, inca din clasa a IV-a. In clasa a VIII-a am decis ca vreau sa continui cu informatica, sa dau mai departe la Colegiul National de Informatica, ceea ce s-a si intamplat. Asa ca incet, incet pasiunea si farama de talent pentru desen au fost lasate in copilarie.

Dar si acum imi amintesc cu placere de relaxarea cu care ma umpleau orele de pictura. Mereu desenam pe spatele caietelor, faceam tot felul de scrisuri cu umbre sau fara, de tipul graffiti. Acum m-am bucurat sa asist la definitivarea unui moment artistic pe o rama de oglinda, in plina creatie.

Irina, o masteranda tare draguta, pe care am cunoscut-o si care studiaza in continuare pictura la Universitatea de Arte “George Enescu” Iasi a realizat 2 lucrari, pe care eu le-am vazut cu ochisorii mei: imaginea cu cele trei negrese (de mai sus) pe peretii unei camere si rama de oglinda (de mai jos) pe care a colorat-o si pictat-o astfel incat sa se incadreze in nuantele mobilei din incapere. Aceste momente mi-au  trezit putin pasiunea de a tine pensula in mana si de a da frau culorilor, mai ales ca am vazut-o cum a amestecat culorile si cum a realizat intreaga arta.

Cu siguranta dupa ce vom definitiva curatenia in apartament, ne vom sfatui cu Irina sa ne realizeze o capodobera care sa infrumuseteasca peretii nostri, creatie, care tind sa cred ca arata muuult mai bine, decat un autocolant lipit pe perete si care s-ar putea sa ajunga la acelasi pret, poate chiar mai ieftin, dar de o calitate net superioara.

Pana una alta, mi-am propus sa realizez si eu pe tavanul unei camere, varuit cu albastru-bleu mai intai, cativa norisori si cine stie poate ma reapuc de treaburi mai ample, frumoase si creative.

Imi plac si piesele de mobilier pictate manual si mi se par niste lucruri de valoare, care prind un suflu special. Imi amintesc ca in Sighisoara, am avut sansa sa regasesc intr-o pensiunea (“Casa Saseasca“) tot mobilierul pictat manual. A fost un deliciu pentru ochisorii mei si mi-au dat o stare tare faina acele minunatii. (pana si clantele usilor erau pictate) 😀

In cazul in care sunteti interesati de astfel de creatii artistice pe peretii camerelor voastre sau veti dori sa pregatiti peretii copiilor vostri, sau aveti mobilier pe care vreti sa-l improspatati, vi-o recomand cu incredere pe Irina. Cu siguranta, veti fi mandri de operele de arta rezultate. Iar daca in voi striga pasiunea personala de-a pune mana pe instrumente si de-a va realiza propriile creatii, atunci daruiti-va astfel de bucurii si spor la treaba. 😀

“Pictura este tăcerea minţii, muzica ochiului.” (Orhan Pamuk)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here