Cu cine seamana bebe?

0
472
views

Se pare ca aceasta e una dintre intrebarile, dintre discutiile eroice atunci cand se naste un bebelin, cand vine un copil “proaspat” prin zona. “Seamana cu mama! Ba, e tata bucatica rupta. Nuu, mi se pare ca aduce foarte bine cu bunica. Parca la zambet e strabunicul si la nas cu mama, la urechi abia aduce cu tata…”, lista continuand evident. Va suna cunoscut?

Un lucru mi-e clar, inevitabil, fie ca vrem ori ba, luam bucatele de la mama si de la tata. Fie ca tin de aspectul fizic, fie de atitudine, de obiceiuri, stil, mimica, etc. De unele caracteristici suntem mandri ca le preluam, de altele mai putin (ce sa-i faci, nu toata lumea are norocul meu, de a avea ca mostenire genetica degetele de la picioare ale tatalui 😀 speram ca nu si chelia).

mami 1-2 aniDetalii poza: Mami, adica Je in 1987 (1 an) si 1988 (2 ani)

Al meu pui, deocamdata tind sa cred ca e copia lui tati ca aratare 🙂 chiar daca in unele ipostaze, parca are ceva din privirea mea, din maimutarelile mele (stiu, asa suna consolarea). La incapatanare si perseverenta pare sa fie cat noi amandoi la un loc, poate chiar si cu ceva bunici peste. Cred ca ar trebui sa incep sa ma inspir eu de la el, sa lupt ca el, fara discutii, atunci cand imi doresc ceva cu adevarat.

tati mic si blondDetalii poza: Tati mic

E clar ca va prelua si parti bune si mai putin bune de la noi (voit sau nu), din ceea ce suntem si ca isi va completa apoi stilul lui personal, cu amprenta proprie, pe care o va avea, pe care o va culege din experiente, din oamenii din jurul lui, din educatie, din modele, din tot ce il va inconjura in viata, din propriul destin.

Recunosc ca mi-ar placea sa ia si cateva aspecte de la noi, poate chiar imbunatatite, daca se va simti in siguranta si relaxat, daca chiar le-ar simti cu sufletul, in mod automat si natural:

  • sa fie vesel si hahait si sa se bucure de viata si de oameni dragi alaturi – mai mult ca mami, dar si ca tati;
  • sa fie comunicativ, sa trancaneasca, sa fie sociabilca mami si tati;
  • sa fie increzator, descurcaret, fasnet si curajosca tati, clar;
  • sa fie sanatos ca mami, pana la un punct (na, varsta isi spune cuvantul la un moment dat);
  • sa fie darnic, amabil, respectuos, cu bun simt si inimos ca mami, in special, dar si ca tati;
  • sa fie istetca mami si tati la un loc;
  • sa fie organizat – ca mami;
  • sa fie razbatator in viata, in orice greutati si piedici va avea de intalnit – ca mami mai mult, dar si putin ca tati;
  • sa fie OM cu oameni de incredere in jurul lui, care sa-l faca sa se simta fericit, apreciat, iubit ca EL;

papioane personalizate copii tata mama papionette.com

Oricare ne-am dori ca puii nostri sa preia doar partile noastre bune sau sa ne semene in anumite aspecte, dar cred ca acestea sunt dorinte nesemnificative si chiar nerealiste si egoiste. Cu bune, cu rele, asa cum suntem fiecare dintre noi, un bebelin, fie ca seamana cu tata, cu mama, cu bunica, e important sa fie sanatos si fericit per ansamblu.. cam asta e tot ce conteaza cu adevarat.

Cum nici noi nu suntem perfecti, nici el nu va fi pentru aceasta lume. In schimb, pentru noi doi, va fi absolut perfect, pentru ca e bucatica unica din noi, din sufletul nostru, cu amprenta proprie ce si-o va aduna pas cu pas si pe care va trebuie sa i-o apreciem si iubim la fel de mult, pentru ca oricum ar fi e puiul nostru si va fi mereu.

Asa mama, asa tata.. Asa FIU!

PS: multumim Papionette pentru sprijinirea ideii de FAMILIE! Creativi, deschisi si calitativi maxim, ca-ntotdeauna! 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here