Nu-ti refuza dreptul la sanatate! Depuncteaza atitudinea gresita!

0
535
views

Scriam la un moment dat ce importanta e relatia si cum vad eu ca ar trebui sa arate/sa fie/ sa se comporte medicul obstetrician. E clar ca domeniul ginecologie e unul pe cat de sensibil pe atat de important in viata unei femei si mai apoi in viata unei mame. Multumesc Cerului ca deocamdata m-a ferit de complicatii si au fost necesare destul de putine consultatii, mai mult de preventie si verificari, dar cu toate acestea e clar ca nu e o senzatie extra eroica in care sa te simti maxim de relaxat, mai ales intr-o generatie care nu a crescut extra implicata in domeniul preventiei sau al consultatiilor de rutina sau a constientizarii sanatatii noastre, pana sa se ajunga la situatiile extreme.

Citeam zilele trecute cateva experiente ale unor femei ce au intalnit medici din sectiunea obstetrica / ginecologie (cred ca prin Vaslui) care nu realizeaza cat de importanta este atitudinea si intelegerea lor, in niste situatii in care pentru pacientele se simt stanjenite de aceste consultatii, chiar daca pentru ei asta inseamna o rutina zilnica, de ani de zile. Medici inumani din punctul meu de vedere (faptul ca stim si putem sa vorbim, sa comunicam ne diferentiaza teoretic de animale), care prefera sa jigneasca si sa ia in ras pacientele, cred ca nu au ce cauta in sistemul medical al anului 2016, nici in Romania, oricat de buni profesionisti ar fi.

decizie corecta

Sursa foto: choosespiritnow.com

Eu am norocul ca in ziua de azi sa existe oameni frumosi, care iti inteleg stanjeneala, care te fac sa treci peste ea zambind, care stiu sa te primeasca cu tot chipul deschis, cu o caldura speciala, care te face sa te simti in siguranta si conteaza enorm. Chiar si asa te poti simti uneori inconfortabil, dar parca alta tragere de inima ai sa mergi, inainte sa fie prea tarziu.

O atitudine negativa te poate face sa iti refuzi apoi tratamentele si dreptul la sanatate, la preventie si sa mergi la medic cand poate e deja prea tarziu. Cam pana aici cred ca poate merge starea asta gresita a unor medici, atitudinea asta care nu a fost “depunctata”, pentru ca s-a permis sa se ajunga la astfel de jigniri asupra pacientelor care de frica sau cine stie din ce motiv au trecut cu vedere, au rabdat, au acceptat si poate chiar au si platit si fizic si emotional acest gen de “tratament” ce mie una mi se pare inuman.

Asadar, cred ca in continuare ca in astfel de cazuri e vina noastra, a celor care acceptam, care nu luam atitudine la momentul potrivit si nu taxam aceste reactii inumane, din punctul meu de vedere, intr-o zona deja sensibila pentru noi. Sfatul meu este sa nu acceptati, dragi femei, atitudini si replici nepotrivite si fie sa le pedepsiti prin plangeri la autoritatile competente, fie chiar reactii directe cu medicii respectivi si mai ales cu schimbare acestora, astfel incat sa cautati medici-oameni (pentru ca exista cu adevarat astfel de medici frumosi, la care va puteti programa din timp, daca veti avea incredere, daca veti cauta feedback-uri, pentru ca in ziua de azi e destul de usor sa gasesti astfel de pareri pe site-uri de specialitate – forumuri, unde medicii primesc si note, unde puteti gasi si experientele altor paciente, unde puteti face si programari, unde online-ul vine in sprijinul nostru, etc.).

In toata povestea asta vorbim de fapt de ALEGERI. Noi suntem responsabil pentru ceea ce alegem, pentru ce acceptam pentru noi si familia noastra, pentru ceea ce invatam din anumite greseli sau alegeri mai putin eroice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here