Jucarii, stop-joc! :)

0
576
views

Am observat ca unii copiii isi abandoneaza jucariile preferate fie ele cantacioase sau luminoase, cu baterii sau de plus,  carticelele, puzzle-urile, lego-urile ninjago sau orice alt tip de lego, ursuletii si animalutele de plus, jocurile de logica, etc. in momentul in care ajung in locuri noi de explorat.

lego ninjago noriel

Si noi am patit-o cu al nostru bebelin, care si-a descoperit in vacanta la bunici / la tara / la curte-casa, multe activitati noi si interesate de facut (abandonandu-si astfel, pentru o perioada, gentile intregi de jucarii carate cu noi in deplasare). Iata cateva dintre activitatile noi, care l-au pasionat in vacanta:

  • de verificat zilnic (si de mai multe ori pe zi) vacutele (“Muuu”), gainile si cocosii (“Coco!”) vecinilor, caii si carutele care treceau pe drum si dupa care strigam cu gura pana la urechi “Diiii! Diii!”.
  • de cerut prune din copac;
  • de rontait si ales pielita de la rosii pe tricouri albe si bleu;
  • de inchis, deschis, inchis, deschis, etc. portile intalnite in cale (inclusiv ale vecinilor);
  • de verificat ce gunoaie, sticle, ambalaje sunt aruncate prin parc;
  • de balacit in piscina fie imbracati, fie dezbracati;
  • de verificat starea focului (“Ufff”) la gratar si de strigat dupa Bunu, sa dea bice ca ne apuca foamea/pofta;
  • de plimbat maturile prin curte de iici colo;
  • de verificat temperatura apei din galeti;

chitara alfabet noriel

Si lista poate continua. 🙂 In schimb, la revenirea in orasul “plin” de posibilitati de distractie pentru bebelini, si-a “imbratisat” mandru cutiile cu jucarii, si le-a insirat prin toata casa inca din prima zi, printre bagaje ce urmau a fi desfacute, se pare ca micul pui, a vrut sa se asigure ca l-au inteles, ca el inca le iubeste si ca are de gand sa le mai analizeze ocazional, o bucata de vreme si ca isi cere scuze pentru ca le-a abandonat putin ca intr-un joc nou (citand-o astfel pe Doctorita Plusica – “Jucarii, stop-joc!”).

Asadar am inceput deja sa analizam ofertele din magazinele de specialitate (ex: Noriel, de unde am si primit in aceasta vacanta o jucarie grozava, unde e imposibil sa nu gasesti ceva dragut, cantacios, luminos sau pufos, unde au si oferte/reduceri pe masura) sa vedem cu ce jucarii, lego-uri, puzzle-uri, carticele noi, e cazul sa ne mai dotam, sa ajutam sa dezvoltam impreuna abilitatile micului cetatean, exploratorul care se plictiseste repejor si care are nevoie constanta de activitati noi, in care nu prea mai avem cum sa implicam vacute, catei, cocosi, catei, etc. reali.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here