Cum si cand adaugam uleiul de masline in alimentatia bebelusilor?

1
1483
views

Este recomandat sa nu va feriti de grasimile usoare, in cantitati moderate, adaugate in alimentatia bebelinilor, in diversificare, inca de la inceput. Printre acestea unul este uleiul de masline, care este extrem de bogat in substante nutritive si care ajuta sistemul digestiv al bebelusilor, astfel incat e un bun remediu la tentativele de constipatie.

Uleiul de masline se poate adauga in alimentatia bebelinilor inca de la inceputul diversificarii, de la ~6 luni si jumatate, astfel incat sa avem introduse cateva legume inainte (radacinoase).

Practic, se poate pune o lingurita de ulei de masline, dupa primele lingurite de supe, piure-uri de legume simple (deci undeva la ~5 zile de la introducerea primelor legume), asigurandu-ne din start de un tranzit ok.

cand si cum introducem uleiul de masline in alimentatia lui bebeSurse foto: Eatingthebibleblog.wordpress.com / Tokanoni.com

Uleiul de masline extra-virgin (tinut in sticla de sticla inchisa la culoare, cu picurator) se adauga etapizat in mancare (ca orice produs nou, se incepe cu cateva picaturi, pentru a urmari reactia lui bebe – posibil sa nu-i placa, sau daca e ok, atunci se poate creste cantitatea treptat – eu pun cam o lingurita la un bolisor de-al lui de papa), dupa ce aceasta a fost pasata, inainte de servirea acesteia bebelinului. Niciodata la gatire! Uleiul de masline are un punct de fierbere/ardere maxim ~ 190 de grade, iar daca se depaseste, acesta poate deveni toxic, asadar e cel mai bine, mai sanatos si mai gustos sa fie adaugat la servire.

Un alt beneficiu este ca s-ar putea ca bebe sa pape mai usor piure-urile (chiar sa nu le mai refuze), avand o textura alunecoasa si totodata un gust bun (daca va fi pasionat de acest gust nou).

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here