Cum sa fii o mama minunata?

0
738
views

Cred ca pentru fiecare copil, mama lui e minunata, mai ales daca ii ofera caldura, iubire, siguranta, intelegere si incredere. Daca e langa el. Inainte de a fi o mama, esti o graviduta cu mii de ganduri si vise, despre cum va arata viitorul. Apoi toate se rastoarna, se amesteca si iese la iveala o lume noua, plina de responsabilitati uriase, de frici, de iubire si uimire, de momente pe care nu vrei si nu trebuie sa le pierzi pentru nimic in lume.

Apoi cu timpul devii mama minunata pentru puiul tau asigurandu-te ca este sanatos si fericit. Pe aceasta idee se concentreaza si Tracey Godridge in cartea “Cum sa fii o mama minunata”si tind sa-i dau dreptate de pe acum.

E clar ca meseria de mama este una cu norma intreaga, chiar fara pauze as putea spune, care implica nenumarate roluri: bucatareasa, asistenta medicala, profesoara, consilier, menajera, etc. E clar ca nimeni nu ar accepta-o ca un simplu job, nimeni nu ar crede ca ar putea face fata la asa ceva, care pare inuman, unde nu ai perioada de proba, unde majoritatea lucrurilor se invata pe parcurs. Dar poti! Si o vei face zambind! Pentru ca e minunat sa fii mama si zambetul puiului tau e toata puterea de care ai nevoie.

Nicio mama nu ar trebui sa fie perfecta, in schimb toate mamele pot fi minunate prin diferite cai:

1. sa ai un extraordinar simt al umorului,

2. sa detii o rabdare nesfarsita,

3. sa fii calda si atenta,

4. sa gandesti pozitiv.

keep-calm-you-re-a-great-mom

Iata si cateva sfaturi de avut in vedere, care ar putea fi extrem de importante pentru copilul tau, draga mama, care sa te ajute sa devii o mama minunata, cea a copilului tau:

1. Iubeste-ti neconditionat copilul.

2. Discuta cu el sincer si deschis.

3. Pretuieste timpul petrecut impreuna.

4. Ai grija de sanatatea si de starea lui generala.

5. Cultiva talentele si abilitatile copilului tau.

6. Da-i un exemplu bun.

7. Asigura-te ca puiul tau se simte special.

8. Incurajeaza-ti copilul pentru a capata cat mai multa incredere in el.

Mai multe astfel de sfaturi si idei puteti citi cu incredere in carte. Succes! 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here