Cum alegi nasii bebelusului?

0
598
views

Nasii bebelinului sunt importanti, in noua viata a parintilor si a lui bebe, parerea mea. Si nu cred ca ii alege cineva la intamplare “Hai, sa fiti nasii bebelului nostru, maine!”, peste noapte, pentru ca trebuie sa fie o chestiune gandita si mai ales simtita cu tot sufletul. Cum nu imi plac chestiunile facute din obligatie, pentru ca mama, sau tata, sau bunica, ca e neam cu x sau y, prefer sa imi aleg singura oamenii din jurul meu (familia de sange clar nu ti-o alegi, dar ai sansa sa ti-o formezi pe cea dorita), bazandu-ma pe suflet si instinct.

Astazi cred ca nasii lui bebe trebuie sa fie oameni cat mai apropiati de partea noastra umana si emotionala, intr-un moment extrem de important al vietii noastre, poate chiar cel mai cel. 🙂

nanasii

Teoretic nasii copilului (in momentul in care sunt nasi, pentru ca si-au dorit acest lucru, in mod constient, nu din obligatie, din inertia momentului, etc.) sunt oameni care se implica (in mod normal) in viata copilului mai mult sau mai putin. Iata 7 criterii in alegerea nasilor bebelinului, pe care le consider eu importante si pe care tind sa cred ca le-am aplicat, in momentul cu pricina:

  1. Sa fie oameni! Oameni faini! 
  2. Sa fie oameni cu care parintii au deja un trecut, o relatie frumoasa, amintiri dragi impreuna, puncte comune, sa fie apropiati, atat din punct de vedere fizic (sa fie in acelasi oras, aceeasi zona de preferinta) cat si emotional, pentru ca mai apoi cu siguranta si cetatenul junior va avea momentele lui cu nasii (macar o perioada, pana i se pun bazdacii proprii pe alergat prin capusor, ca atunci nu mai ai garantii mari, nu se stii ce alegeri va face singurel);
  3. Sa-si doreasca sa fie nanasii bebelului si sa-si arate interesul, fericirea, inca din perioada in care bebe este un punctulet.
  4. Sa fie alaturi de bebe, inca de cand e in burtica, sa-i vada evolutia, cresterea (la noi, bebe a facut inca de la inceput printre primele lui saluturi din burtica, unul serios catre nanuta lui, semn ca si-a dat acordul).
  5. Sa fie oameni de incredere, sa fie modele pentru el, sa stii ca vor fi acolo, alaturi de el, in cazul in care Doamne feri, voi ca parinti n-ati mai fi!
  6. Sa fie persoanele la care bebe sa revina cu drag, cu care sa se distreze, sa rada mult si din suflet, sa se joace, sa se maimutareasca impreuna, sa se alinte, oameni alaturi de care sa fie fericit!
  7. Sa fie persoane calde, zambacioase, vesele, optimiste si intelegatoare.
  8. Sa fie persoane pe aceeasi lungime de unda cu parintiiidei, vise, planuri, directii  asemanatoare.

Asadar cred ca nasii bebelusului sunt persoanele in mainile carora, ne-am lasa copiii sa creasca, daca noi ca parinti, nu am mai fi pe lumea aceasta!

Si da, multumesc lui Dumnezeu, noi am avut noroc sa-i alegem de nanasi pentru bebelinul nostru si sa fim acceptati de ei, astfel incat sa se bifeze cu brio toate aceste aspecte (si chiar cateva in plus). Asadar nu pot decat sa ma bucur, pentru ca stiu sigur ca am facut cea mai buna alegere si noi, si ei (sper 😀 ) … si cu siguranta, si bebe o va sti candva! Pupiciooi la nanutii nostri!

Voi cum ati ales nasii bebelului vostru?

PS: titlul (ideea articolului) era setat de cand bebe era la interior, dar s-a ratacit prin drafturi, asadar i-am dat de capat cu brio, astazi! :*

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here