Blestemul “vei ajunge si tu parinte… si vedem atunci”

0
525
views

Cati dintre voi nu ati auzit si zis expresii de acest gen? Eu stiu sigur ca am auzit de multe ori, de la multi parinti, iar reactia mea de fiecare data era ceva de genu’: “eeeiii, nu cred ca-i chiar asa…”, “eii de ce sa nu fac asa…”, “parca’s cam paranoici, eu nu voi fi deloc asa..”, “eiii, ce mare branza…”, “eeeiii, ce daca il las acolo..”, “ce daca pe colo, ce daca pe dincolo…”, etc.

Si pam!pam! A venit! M-a ajuns din urma si … surpriza, chiar s-au adeverit unele. Si abia acum inteleg de ce.. Nu mai gandesti ca inainte, nu mai iei decizii ca inainte, pentru in mintea si sufletul tau s-au produs niste circuite noi, pe care nici tu nu le recunosti, nu le intelegi… pe care abia incepi sa le traiesti, la fel ca bebele tau. Si-ti rasuna in cap cuvintele auzite de la parintii dinaintea ta, si-ti rasuna si raspunsurile tale, nelamuririle si concluziile tale din vremea respectiva, care nu se mai potrivesc de nicio culoare astazi, desi atunci iti pareau atat de simple si sigure.

blestem parinti pentru viitori parintiSursa foto: www.freerepublic.com

Si sincer, astazi chiar cred ca nu ai cum, omeneste, sa gandesti la fel. Si asta e tot farmecul. Asa si trebuie. Nu trebuie sa te agiti deloc sa demonstrezi ca nu s-a schimbat nimic / sau mai nimic, ca tu esti perfect ca inainte.. pentru ca NU ESTI (nu te mai impotrivi, ca e de bine). Astazi esti parinte (bucura-te de noua functie!), in care au crescut si cresc continuu sentimente noi, si oricat ai vrea sa demonstrezi ca nu te-au atins “blestemele”, tot te vor prinde unele dintre ele si mai bine te lasi in vraja lor, pentru ca-s frumoase si unice.

Da, parinti aveti dreptate: nu ai cum sa intelegi cu ADEVARAT, decat traind.. si cateodata nici atunci, pentru ca situatiile se schimba continuu, factorii externi schimba atat de usor intreaga situatie, de nici nu avem timp de constientizare. Traind doar cu propriul copil, diferit de ceilalti copii, asa cum tu esti diferit de ceilalti parinti, putem gasi, de fapt, raspunsurile adevarate pe care, candva doar credeam ca le stim.

Da, multe din cele auzite, s-ar putea sa ne ajunga din urma fara sa avem drept de apel, asa cum multe s-ar putea sa nu ne afecteze de nicio culoare, pentru ca fiecare copil si fiecare parinte se va adapta intr-un anumit fel, dar e clar ca abia atunci cand ajungi parinte, iti vezi adevarata gandire de parinte.

Si astazi, eu la randu-mi, mai mult ca sigur, voi gandi pentru urmatorii parintii (si chiar si pentru mine la urmatorii copii :D), ca vor trai si vor vedea… ca nu e chiar asa cum pare. Desi pare! Dar totodata ma voi bucura cand voi putea sa fiu alaturi unor parinti proaspeti, asa cum ma bucur nespus cand pot oferi un sfat, o idee de urmarit care poate merge si in alte cazuri, ganduri si pasi din propria mea experienta si altor mamici in dilema, asa cum am fost candva. E un sentiment grozav! 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here