Haina face pe om?

0
1284
views

Din pacate, trebuie sa recunosc, ca mi s-a intamplat sa pun eticheta inainte de a cunoaste anumite persoane, dar ajungand sa le cunosc mi-am dat seama ca nu e cazul, ca trebuie sa imi schimb aceste “scapari” si drept urmare am ajuns sa ma trezesc ca ma incred in multe persoane si ca le dau sanse din prima.

Mi-am dat seama inca din timpul facultatii, cand lucram ca ospatarita ce presupune aceasta meserie si atunci mi-am schimbat total orice urma stranie cu care catalogam unele persoane. Din acel moment am rabdarea de pe lume cand astept sa mi se ofere mancarea comandata (nu si cand trebuie sa mi se aduca meniu, dar rabd). In schimb, nu iert aroganta si trantirea meniului pe masa.

Apreciam si mi-era tare drag portarul in varsta care ne astepta dimineata, cand ajungeam la birou, care zambea cald si ne ura intotdeauna sa avem o zi frumoasa. Am apreciat controlorul care a cerut politicos biletele si ne-a multumit mai apoi.

Am invatat ca fiecare meserie este importanta si are riscurile ei, greutatile ei, partile ei urate, ca sunt momente in care ne “razbunam” si gasim pretexte (ex: il apostrofam pe chelner pentru mancarea fara gust, pe politist ca ne da amenda cand gresim, pe portar ca doarme si sta degeaba, pe functionarul de la banca, pe agentul de vanzari cu oferte care nu ne intereseaza, pe medic cand spitalul nu are buget pentru bandaje, etc.).

Fiecare meserie are importanta si reusitele ei. Fiecare ajungem la un moment dat sa facem ce ni se zice, sa facem activitati mai neplacute, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne pierdem respectul si verticalitate. Consider ca un zambet si o vorba buna sunt existentiale in orice meserie am avea, iar aroganta, impertinenta si rautatea merita taxate. Mai trec cu vederea necunoasterea, faptul ca trebuie sa astept mai mult decat e cazul, dar nu trec cu vedere lipsa de respect si bun simt. Si da, sunt de parere ca atat timp cat mi te scuzi pentru aceste intarzieri (de exemplu), suntem pe drumul cel bun.

Inainte de toate, in orice meserie ne-am imbraca trebuie sa ramanem OAMENI. Si de asemenea noi restul, ar trebui sa respectam fiecare meserie in parte si fiecare om, din spatele acesteia.

“Alege-ti o meserie pe care sa o iubesti si nu vei lucra o zi in viata ta.” Confucius

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here